Μυστικά για περισσότερη ασφάλεια στο Facebook!

Συντάκτης: Παναγιώτης Γουρνάς, Blogger

Είτε το χρησιμοποιείς για επαγγελματικούς λόγους, είτε απλά ως μέσο επικοινωνίας με φίλους και γνωστούς, ένα πρέπει να ξέρεις: τα πάντα καταγράφονται στο Facebook. Για να μην βρεθείς προ τετελεσμένου, τσέκαρε αυτές τις 5 ρυθμίσεις απορρήτου!

1. Ετικέτες (tags): Όλοι έχουμε έναν φίλο που ανεβάζει όλες τις φωτογραφίες της προηγούμενης βραδιάς ή αστεία ή παιχνίδια ή βίντεο και – τσουπ – κολλάει και το όνομά σου δίπλα. Για να μην γεμίζει το χρονολόγιό σου με ανούσιες δημοσιεύσεις, πήγαινε στις “Ρυθμίσεις” από το βελάκι πάνω δεξιά, “Χρονολόγιο και ετικέτες” και προσάρμοσε την ανάλογη ρύθμιση.

2. Ειδοποιήσεις για login: Ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να έχει μαντέψει τον κωδικό σου και να μπει στο λογαριασμό σου. Για να αποφύγεις ανεπιθύμητους επισκέπτες, πήγαινε στις “Ρυθμίσεις” > “Ασφάλεια” και διάλεξε με ποιον τρόπο θες να ενημερώνεται για τις συνδέσεις που γίνονται με τα στοιχεία σου. Για έξτρα ασφάλεια, μπορεί να ζητείται και κωδικός έγκρισης που θα έρχεται στο κινητό σου.

3. Παλιές δημοσιεύσεις: Μπορεί κάποια στιγμή να ανέβασες κάτι δημόσιο κατά λάθος. Μπορεί αυτό να έγινε πολλές φορές. Αντί να τα ψάχνεις ένα ένα μετά από χρόνια, πήγαινε στις “Ρυθμίσεις” > “Ασφάλεια” και επίλεξε το “Περιορισμός παλαιών δημοσιεύσεων”.

4. Πληροφορίες: Το Facebook είναι αρκετά περίπλοκο. Υπάρχουν πολλά μέρη που ίσως έχεις καταχωρήσει πληροφορίες επικοινωνίας, κατοικίας ή ποιος ξέρει τι άλλο και δεν ξέρεις ποιος τα βλέπει. Στο προφίλ σου, κάτω δεξιά στην φωτογραφία εξωφύλλου, αν πατήσεις τις τρεις τελίτσες, θα δεις την επιλογή “Προβολή ως…”. Από εκεί θα μπορέσεις να δεις πως βλέπει το προφίλ σου οποιοσδήποτε φίλος σου.

5. Εφαρμογές: Παιχνίδια, κουιζ, τεστ προσωπικότητας, εφαρμογές στο κινητό και πολλά άλλα ίσως έχουν πρόσβαση στο προφίλ σου. Από τις “Ρυθμίσεις” > “Εφαρμογές” μπορείς να δεις τι άδειες έχεις δώσει σε κάθε εφαρμογή και φυσικά να τις ανακαλέσεις. Μπορείς επίσης να διαγράψεις μία εφαρμογή και μαζί όλο της το περιεχόμενο.

Στο προσωπικό μου blog θα βρεις περισσότερες ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις!

Read • Eat • See @ pgournas.gr

Συντάκτης: Παναγιώτης Γουρνάς, Blogger

Influence:

Ο Παναγιώτης Γουρνάς είναι οικονομολόγος, με σπουδές σχετικά με τη διοίκηση επιχειρήσεων, τα πληροφοριακά συστήματα και τα διεθνή οικονομικά…