Δήμος Περιστερίου : Μέριμνα για τον πολίτη

Συντάκτης: Flowmagazine

Παρουσιάζουμε τις παροχές ενός από τους μεγάλους Δήμους της Αττικής, του Δήμου Περιστερίου, προς τους κατοίκους του. Βοήθεια στο σπίτι για ηλικιωμένους, προγράμματα για τέχνες και για άθληση, κέντρο κατά της χρήσης ουσιών. Στόχος η βελτίωση και η διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών.

Βοήθεια στο Σπίτι

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας με στόχο την παροχή οργανωμένης και συστηματικής φροντίδας σε ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρίες και σε προσωρινά ανήμπορα άτομα. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν στο σπίτι των πολιτών. Παρέχει συμβουλευτική και ψυχοσυναισθηματική στήριξη, νοσηλευτική μέριμνα, φροντίδα του νοικοκυριού, συντροφιά, μικροαγορές, πληρωμή λογαριασμών και βοήθεια στην ατομική υγιεινή.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο ποσό που οφείλει να δώσει ο ενδιαφερόμενος στο Δήμο. Βοήθεια παρέχεται οπωσδήποτε σε άτομα που ζούνε μόνα τους και σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Όσοι ενδιαφέρονται και είναι κάτοικοι του δήμου Περιστερίου, μπορούν να τηλεφωνήσουν στο 210.5753.181 για περισσότερες πληροφορίες.

Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου

Στο δημοτικό Ωδείο Περιστερίου υπάρχουν σπουδές σε είδη μουσικής, όπως η κλασική, η τζαζ και η παραδοσιακή. Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματά του είναι ότι κατοχυρώνει με τίτλους σπουδών τους μαθητές του. Οι πτυχιούχοι και διπλωματούχοι του Ωδείου έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την πρόσληψή τους στη Δημόσια Εκπαίδευση. Μπορούν επίσης να εργασθούν σε Ωδεία και μουσικές σχολές ή να ακολουθήσουν καλλιτεχνική σταδιοδρομία. Οι σπουδές αρχίζουν από την προσχολική ηλικία με ειδικά προγράμματα μουσικοκινητικής αγωγής και ολοκληρώνονται με την απόκτηση πτυχίου ή διπλώματος.

Οι σπουδαστές πληρώνουν κάποιο ποσό, αλλά είναι χαμηλότερο από τα ιδιωτικά ωδεία. Η τιμή κυμαίνεται ανάλογα με το όργανο που θα μάθουν οι σπουδαστές.

Διεύθυνση: Ζεφύρου & Δαμασκηνού 58 (Θηβών 116) Τηλ: 210 5755685-86

Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Περιστερίου

Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Περιστερίου πραγματοποιείόλο το χρόνο προγράμματα γυμναστικής που απευθύνονται σε δημότες κάθε ηλικίας και φύλου. Μερικά από αυτά είναι το μπάσκετ, αθλητισμός και γυναίκα, ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί, ρυθμική και ενόργανη γυμναστική.

Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Περιστερίου βρίσκεται στην Κηπούπολη (Πευκών και Ευκαλύπτου) και το τηλέφωνό του είναι 2105025380.

Κ.Α.Π.Η.

Τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Περιστερίου παρέχουν υπηρεσίες σε ηλικιωμένα άτομα για την πρόληψη βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών προβλημάτων τους. Μέλη μπορούν να γίνουν άτομα από 60 ετών και άνω. Το Ιατρείο του Κ.Α.Π.Η. λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα και εξυπηρετεί όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Καθημερινά λειτουργεί και το φυσικοθεραπευτήριο. Επιπλέον υπάρχουν και ομάδες που αποσκοπούν στη διασκέδαση των ηλικιωμένων όπως ομάδα θεάτρου, χορωδίας, παραδοσιακού χορού, πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκδρομών, χειροτεχνίας και ομάδα αλληλοβοήθειας (επισκέψεις σε σπίτια άλλων μελών που έχουν πρόβλημα). Το τηλέφωνο είναι 2105742152 και η υπηρεσία βρίσκεται στην πλατεία Δημοκρατίας.

Κέντρο Πρόληψης Οδοιπορικό

Η πρόληψη της χρήσης ουσιών είναι η βασική μέριμνα του κέντρου πρόληψης «Οδοιπορικό».Εκεί μπορεί να απευθυνθεί όποιος χρειάζεται ενημέρωση για την πρόληψη και το φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης, προσωπική και οικογενειακή υποστήριξη ή επιθυμεί να συμμετέχει σε ομάδες αυτογνωσίας, γονέων, εφήβων. Την επιστημονική ομάδα του κέντρου μας την αποτελούν ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, εγκληματολόγοι, ομαδικοί αναλυτές και ψυχοθεραπευτές.

Το τηλέφωνο είναι 2105786888 και η διεύθυνση είναι Κρυστάλλη 49 (κοντά στο σταθμό του μετρό Άγιος Αντώνιος)

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…