Ο Mr. Facebook δώρισε 500 εκατομμύρια δολάρια

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Ο Mr. Facebook δώρισε 500 εκατομμύρια δολάριαΟ διαδικτυακός μεγιστάνας Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ιδρυτής του facebook, προχώρησε σε μια μεγάλη φιλανθρωπική κίνηση με αφορμή τα Χριστούγεννα. Μαζί με τη γυναίκα του, Πρισίλα Τσαν, δώρισαν περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξουν την υγεία και την εκπαίδευση.

Ο ίδιος ανακοίνωσε μέσω της σελίδας του την Τρίτη τη συγκεκριμένη δωρεά, με αποτέλεσμα να κοινοποιηθεί από 18 εκατομμύρια και να «αρέσει» σε περισσότερους από 190.000 χρήστες. Ο Ζάκερμπεργκ συγκεκριμένα έδωσε τιμή για κάθε κοινοποίηση στα 27.71 δολάρια, με συνέπεια το ακριβές ποσό που συγκεντρώθηκε να είναι περίπου 498.9 εκατομμύρια δολάρια .

Η δωρεά του πολυεκατομμυριούχου δόθηκε σε ένα ίδρυμα της Σίλκον Βάλεϊ στην Καλιφόρνια με σκοπό την ενίσχυση ενεργειών για υγεία και εκπαίδευση. Η κίνηση αυτή του Ζάκερμπεργκ αναμένεται να εμπνεύσει κι άλλους ώστε μέσω τέτοιων ενεργειών, να έχουμε έναν καλύτερο κόσμο.Η συγκεκριμένη δωρεά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τη φετινή χρονιά μετά τα 2.85 δις δολάρια του Γουόρεν Μπάφετ.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φιλανθρωπική ενέργεια που πραγματοποιεί ο Μr. Facebook. Το ζευγάρι μάλιστα, είχε υπογράψει δημόσια δέσμευση στο παρελθόν, σύμφωνα με την οποία θα δίνουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους σε φιλανθρωπίες. Συγκεκριμένα, το 2010, είχε δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια στα δημόσια σχολεία του Νιούαρκ στο Νιου Τζέρσεϋ. Σύμφωνα με τον κατάλογο δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ο Ζάκερμπεργκ είναι ο 59ος πιο πλούσιος άνθρωπος στη Γη, με περιουσία που αποτιμάται στα 14,1 δις. δολάρια.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr