Μπράουνις με τσιζκέικ
Γευστικά μπράουνις με μια τυρένια έκπληξη! Δοκιμάστε να συνδυάσετε δύο αγαπημένες γεύσεις σε ένα λαχταριστό γλυκό…
Υλικά
200γρ τυρί κρέμα, να έχει μαλακώσει
1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 αυγό
1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
2 αυγά
2/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί (20×20).
- Βάζουμε το τυρί κρέμα με το 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 αυγό σε ένα μπολ και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα στην άκρη.
- Σε μπεν μαρί βάζουμε το βούτυρο με το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να αναμειχθούν.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και 2 αυγά και ανακατεύουμε.
- Συνδυάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και έπειτα τα προσθέτουμε στο μίγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε το μισό μίγμα σοκολάτας στο ταψί.
- Απλώνουμε το μίγμα τυριού πάνω από το στρώμα σοκολάτας.
- Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας (δεν είναι απαραίτητο να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του τυριού).
- Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, ανακινούμε το ανώτερο στρώμα της σοκολάτας για να δημιουργήσουμε μοτίβα στην κρέμα τυριού.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Κόβουμε σε 12 – 16 τετράγωνα.
- Διατηρείται στο ψυγείο.