Μπράουνις με τσιζκέικ

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου

Γευστικά μπράουνις με μια τυρένια έκπληξη! Δοκιμάστε να συνδυάσετε δύο αγαπημένες γεύσεις σε ένα λαχταριστό γλυκό…

Υλικά

200γρ τυρί κρέμα, να έχει μαλακώσει

1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

1 αυγό

1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας

1/4 φλιτζάνι βούτυρο

1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας

1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

2 αυγά

2/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί (20×20).
  • Βάζουμε το τυρί κρέμα με το 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 αυγό σε ένα μπολ και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα στην άκρη.
  • Σε μπεν μαρί βάζουμε το βούτυρο με το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να αναμειχθούν.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και 2 αυγά και ανακατεύουμε.
  • Συνδυάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και έπειτα τα προσθέτουμε στο μίγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε το μισό μίγμα σοκολάτας στο ταψί.
  • Απλώνουμε το μίγμα τυριού πάνω από το στρώμα σοκολάτας.
  • Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας (δεν είναι απαραίτητο να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του τυριού).
  • Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, ανακινούμε το ανώτερο στρώμα της σοκολάτας για να δημιουργήσουμε μοτίβα στην κρέμα τυριού.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Κόβουμε σε 12 – 16 τετράγωνα.
  • Διατηρείται στο ψυγείο.

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.