Μπουτάκια κοτόπουλου με λάιμ και τσίλι

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου

Η πικάντικη πινελιά των μπαχαρικών και η οξύτητα του λάιμ μετατρέπουν αυτά τα μπουτάκια κοτόπουλου σε ένα εύκολο αλλά εξαιρετικό γεύμα…

Υλικά

16 μπουτάκια κοτόπουλου

Αλάτι και πιπέρι

4 κουτ. σουπ. βούτυρο (το οποίο έχετε λιώσει και αφήσει να κρυώσει)

1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ

1 κουτ. σουπ. τσίλι σε σκόνη

1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)

1 κουτ. γλ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Ξεπλένετε τα μπουτάκια, τα στεγνώνετε και τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
  • Τα τοποθετείτε σε μεγάλο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνετε με το μίγμα τα μπουτάκια. Τα γυρίζετε ώστε να πάει το μίγμα σε όλες τις πλευρές τους.
  • Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 15 λεπτά.
  • Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, γυρίζετε τα μπουτάκια από την άλλη πλευρά και ψήνετε για 35 λεπτά ενώ τα ραντίζετε συχνά με το ζουμί που έχει στο ταψί.
  • Αφού είναι έτοιμο, το αφήνετε να “καθίσει” για 10 λεπτά και έπειτα το σερβίρετε.

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.