Μπουτάκια κοτόπουλου με λάιμ και τσίλι
Η πικάντικη πινελιά των μπαχαρικών και η οξύτητα του λάιμ μετατρέπουν αυτά τα μπουτάκια κοτόπουλου σε ένα εύκολο αλλά εξαιρετικό γεύμα…
Υλικά
16 μπουτάκια κοτόπουλου
Αλάτι και πιπέρι
4 κουτ. σουπ. βούτυρο (το οποίο έχετε λιώσει και αφήσει να κρυώσει)
1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ
1 κουτ. σουπ. τσίλι σε σκόνη
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
1 κουτ. γλ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ξεπλένετε τα μπουτάκια, τα στεγνώνετε και τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
- Τα τοποθετείτε σε μεγάλο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.
- Ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνετε με το μίγμα τα μπουτάκια. Τα γυρίζετε ώστε να πάει το μίγμα σε όλες τις πλευρές τους.
- Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 15 λεπτά.
- Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, γυρίζετε τα μπουτάκια από την άλλη πλευρά και ψήνετε για 35 λεπτά ενώ τα ραντίζετε συχνά με το ζουμί που έχει στο ταψί.
- Αφού είναι έτοιμο, το αφήνετε να “καθίσει” για 10 λεπτά και έπειτα το σερβίρετε.