Μπορείς να αντέξεις την ειλικρίνεια;

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Αν δε λέγεται η αλήθεια μεταξύ ενός ζευγαριού τότε ξεκινάνε πάντα τα προβλήματα. Δε λέμε ούτε για τις μεγάλες αλήθειες μόνο. Σημασία έχει και η κάθε μικρή αλήθεια όπως και το κάθε μικρό ψέμα που λέγεται.

Η σωστή και ειλικρινής επικοινωνία είναι απαραίτητα συστατικά για κάθε υγιή σχέση. Χωρίς επικοινωνία καμία σχέση δεν μπορεί να χτιστεί και το πρόβλημα στην σχέση αρχίζει όταν χαθεί αυτή η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων.Εκφραστείτε ελεύθερα, με ειλικρίνεια και χωρίς δεύτερες σκέψεις. Και όταν αντιμετωπίζεται μια αρνητική κατάσταση στην ζωή σας σε οποιοδήποτε τομέα, μπορείτε και πρέπει να επικοινωνήσετε ανοιχτά και χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα κάνετε κακό στη σχέση σας.

Για να καταφέρεις να έχεις μια επιτυχημένη επικοινωνία στη σχέση σου, πρέπει πρώτα να ξεκινήσεις να ακούς και τον απέναντί σου. Οι βαθιές, υγιείς και θετικές σχέσεις μπορούν μόνο να εξελιχθούν όταν οι δύο σύντροφοι ακούνε ο ένας τι έχει να του εκφράσει ο άλλος αλλιώς ο καθένας θα προσπαθεί απλά να αποδείξει ότι έχει δίκαιο.

Αλήθεια και ανασφάλεια

Αν δεν υπάρχει ειλικρίνεια τότε μαντέψτε. Έρχεται η ανασφάλεια. Η ανασφάλεια ή ανασφάλειες σε μία σχέση είναι η νούμερο ένα κατάσταση που οδηγεί σε χωρισμό, σε αποσταθεροποίηση των καλών σχέσεων του ζευγαριού και σε πιθανούς τσακωμούς.

Η ειλικρίνεια προσφέρει ένα σταθερό «έδαφος» πάνω στο οποίο χτίζεται το «κτίριο» της σχέσης με αποτέλεσμα να έχει γερές βάσεις. Αν κάποιος λέει μικρά ψέματα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα φτάσει στο σημείο να λέει και πιο σοβαρά ψέματα.

Έτσι χάνεται η εμπιστοσύνη και γεμίζει το ένα από τα δύο ή και τα δύο άτομα με ανασφάλειες.

Την αλήθεια πόσο μπορείς να την αντέξεις;

Θέλει πολύ τέχνη η διαδικασία της σχέσης, για να είναι αληθινή. Γιατί;Πρέπει να είσαι ειλικρινής και ουσιαστικός. Πράγμα που είναι δύσκολο να γίνει. Ποιος μπορεί να αποκαλύψει το ποιος είναι χωρίς να φοβηθεί την απόρριψη και την κριτική; Ποιος μπορεί να είναι ειλικρινής εξ ολοκλήρου με τον σύντροφό του και να μπορεί να αισθάνεται όμορφα μαζί του; Ποιος, δείξε μου τον.

Συνήθως οι περισσότεροι φοβούνται να εκθέσουν τον εαυτό τους μπροστά στους άλλους. Πώς να το κάνουν μπροστά στον σύντροφό τους. Συνήθως τα ζευγάρια αντιμετωπίζουν τον ανταγωνισμό, τη ζήλια, την ανάγκη να ξεχωρίσουν, και προσπερνούν τις αξίες της κατανόησης και της αποδοχής.  Τι τους εμποδίζει όμως πραγματικά; Ίσως ο φόβος της έκθεσης της πραγματικής τους παρουσίασης του αληθινού εαυτού τους. Υπαρξιακό ή απουσία δουλειάς με τον εαυτό μας και το σύντροφο μας.

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.