Μπισκότα Gingerbread με γλάσο βανίλιας

Συντάκτης: Flowmagazine

Πόσο όμορφα και πόσο γευστικά είναι τα Χριστούγεννα!

Καθόλου τυχαίο το τραγούδι που αναφέρεται σε αυτά ως “The Most Wonderful Time of the Year”. Μελομακάρονα, δίπλες και κουραμπιέδες μοσχοβολούν τις κουζίνες μας και στολίζουν τα τραπέζια μας. Εκτός από τα παραπάνω, τα πικάντικα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα είναι επίσης must κάθε χρόνο τέτοια εποχή!

Αν δεν τα έχεις φτιάξει ως τώρα, ΠΡΕΠΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ να το κάνεις και θα μας θυμηθείς με αυτά τα υπέροχα, τραγανά και μοσχοβολιστά gingerbread (τζίντζερμπρεντ) μπισκότα γεμάτα από τη γεύση και το άρωμα της κανέλας, του γαρίφαλου και του τζίντζερ. Γεμάτα δηλαδή από το άρωμα και τη γεύση που έχουν τα Χριστούγεννα. Κι επειδή, τελικά, πάντα υπάρχει χώρος για μία ακόμα συνταγή για μπισκότα!

Δοκίμασε να τα φτιάξεις σήμερα κιόλας και να απολαύσεις οικογενειακώς με τα παιδάκια σου, δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο με μια κούπα ζεστό γάλα ή μια κούπα ζεστή σοκολάτα. Ή ετοίμασε τα και βάλε τα σε ένα κουτί με μια όμορφη κορδέλα για να τα προσφέρεις ως δώρο τώρα στις γιορτές. Να είστε σίγουροι, πως η χειροποίητη δημιουργία σου θα εκτιμηθεί δεόντως από τον παραλήπτη!

Υλικά

υγρά

85 γρ. βούτυρο

90 γρ. μαύρη ζάχαρη

100 γρ. μελάσα

1 κρόκο αυγού

στερεά

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

1 κ.σ. κακάο

1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα

1 κ.γλ. τζίντζερ τριμμένο

1/2 κ.γλ. κανέλα τριμμένη

1/8 κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο

αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

γλάσο

1/2 κούπα ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

1 κ.σ λιωμένο βούτυρο

1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

1  1/2 κ.σ. ζεστό νερό

Μπισκότα Gingerbread με γλάσο βανίλιας

Διάβασε πώς γίνονται τα gingerbread (τζίντζερμπρεντ) μπισκότα με γλάσο βανίλιας

  1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη και τη μελάσα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δώσουν ένα κρεμώδες μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτω τον κρόκο του αυγού.
  2. Κοσκινίζω όλα τα στερεά υλικά σε ένα βαθύ μπολ, τα ανακατεύω και τα προσθέτω κουταλιά κουταλιά στο μείγμα με το βούτυρο χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα.
  3. Μόλις τα υλικά δέσουν ελαφρά μεταξύ τους, αφαιρώ τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ και την δουλεύω με το χέρι πάνω στον πάγκο της κουζίνας, τον οποίο έχω ελαφρά αλευρώσει.
  4. Ζυμώνω μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
  5. Ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη σε παχύ φύλλο και τοποθετώ επάνω της τις σφραγίδες.

Πιέζω δυνατά έτσι ώστε να αποτυπωθεί στη ζύμη το μοτίβο, αφαιρώ προσεκτικά τη σφραγίδα και με ένα στρογγυλό κουπ πατ, μεγαλύτερο ή ίσο από τη σφραγίδα κόβω το μπισκότο. Αν δεν έχω κουπ πατ, κόβω προσεκτικά με το μαχαίρι.

Ένας δεύτερος τρόπος είναι ο εξής:

παίρνω μια ποσότητα ζύμης μεγέθους καρυδιού, την πλάθω σε μπαλάκι, τοποθετώ επάνω τη σφραγίδα και πιέζω για να αποτυπωθεί το μοτίβο. Κάνω την ίδια διαδικασία με το κουπ πατ ή το μαχαίρι όπως και στον τρόπο με τον πλάστη.

  1. Μεταφέρω τα μπισκότα στο ρηχό ταψί του φούρνου, στο οποίο έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κα ι ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 8-10 λεπτά.
  2. Στο μεταξύ ετοιμάζω το γλάσο βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι κι ανακατεύοντας καλά.

Το γλάσο θα πρέπει να είναι ρευστό σαν μέλι. Αν είναι πηχτό, αραιώνω με λίγο ακόμα νερό.

Αν είναι αραιό, προσθέτω περισσότερη άχνη.

  1. Όταν τα μπισκότα είναι έτοιμα κι όσο είναι ακόμα ζεστά τα αλείφω με το γλάσο.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…