Μπελ Μπεσαμέλ, ένα παιδικό βιβλίο για τους μικρούς σεφ

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου

Η Μπελ Μπεσαμέλ είναι από εκείνα τα βιβλία που τρυπώνουν στη ζωή σου και, πριν καλά-καλά το καταλάβεις, σε βάζουν μέσα στη ζεστή και μυρωδάτη τους αγκαλιά! Μια ιστορία για τις προσδοκίες, την αγάπη, τη φροντίδα και την ταπεινότητα.

Η υπόθεση του βιβλίου

Στο Μελόκαστρο, ζούσε η Μπελ Μπεσαμέλ. Από μικρή ήταν ταλέντο στην κουζίνα και κάπως έτσι, στα δεκαοκτώ της την δέχτηκαν στην καλύτερη σχολή μαγείρων, μακριά από το Μελόκαστρο. Με τα χρόνια έγινε κορυφαία και κέρδιζε βραβεία μαγειρικής. Όμως μια μέρα ένιωσε ένα γουργουρητό από νοσταλγία για την πόλη της. Τι θα κάνει; Θα επιστρέψει;

Γιατί να το διαβάσετε στα παιδιά σας

Ένα βιβλίο που μας μεταφέρει στον φανταστικό κόσμο της Μπελ που κυνηγάει τα όνειρά της, μένει σταθερή στις αξίες της και προσπαθεί γι΄ αυτές. Επίσης μας διδάσκει την αγάπη για το απλό, ταπεινότητα  και την φιλία. Όλα αυτά είναι τα καλύτερα εφόδια για το παιδί μας και για την ζωή του. 

Η μικρή Μπελ Μπεσαμέλ, έφυγε μακριά με μια ευχή από τους γονείς της: “Να είσαι ευτυχισμένη”. Αρκεί όμως η επιτυχία για να είναι ευτυχισμένη; Τι λέτε να κάνει η Μπελ Μπεσαμέλ όταν διαπιστώσει ότι το στομάχι της δεν γουργουρίζει πια από πείνα;

Τώρα  που είναι της μόδας οι τηλεοπτικοί σεφ, που ολημερίς μικροί και μεγάλοι μαγειρεύουν και βαθμολογούνται, τώρα που γνωρίζουμε περισσότερους μάγειρες από συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας, ήρθε η ώρα μια επιτυχημένη μαγείρισσα, να αισθανθεί ένα κενό στο στομάχι όχι από τροφή αλλά από εκείνο που αφήνει η λάμψη της μεγάλης επιτυχίας και να κοιτάξει πίσω της, εκεί που μαγείρευε για χαμογελαστούς ανθρώπους. 

Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσεις. Έχει και μια συνταγή μέσα. Δεν θα σου πω ψέματα, ως τώρα δεν την έχω δοκιμάσει, αλλά πολύ σύντομα θα το κάνω και θα σου πω την γνώμη μου.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

“Χειροποίητα τορτελίνια, παραδοσιακές πίτες και μοσχομυριστές σούπες δημιουργούν μια λαχταριστή ιστορία για την οικογενειακή αγάπη, τις αξίες που καμιά φορά ξεθωριάζουν από τη λάμψη των “διασημοτήτων”, την ταπεινότητα και την επίτευξη στόχων, που τελικά πάνε χέρι χέρι, αλλά και τη φιλία και την αλληλεγγύη που ανθίζουν και πάλι σε μια μικρή πόλη που σχεδόν κανείς δεν ξέρει το όνομά της.

Κατάλληλο για παιδιά 4-7 ετών από της Εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο.

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου,

Influence:

Ζω στην Θάσο, είμαι μητέρα ενός αγοριού και αγαπώ την αρθρογραφία και τα βιβλία. Η διακόσμηση σπιτιού είναι κάτι που επίσης αγαπώ πολύ…