Μουσείο Μαρία Κάλλας εκδηλώσεις στην Πανσέληνο

Συντάκτης: Flowmagazine

Δωρεάν εκδηλώσεις στις βραδιές με Πανσέληνο, happenings για μικρούς και μεγάλους και δωρεάν ξεναγήσεις στα αγγλικά θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το ιστορικό Ωδείο Αθηνών υποδέχεται το κοινό στις δύο πανσελήνους του καλοκαιριού, προσφέροντας δύο ξεχωριστές μουσικές βραδιές με ελεύθερη είσοδο.

Τα Σάββατα και τις Κυριακές, παιδιά όλων των ηλικιών δημιουργούν το δικό τους αναμνηστικό με έμπνευση από τη Μαρία Κάλλας με την τεχνική stencil.

Τέλος, συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις στα αγγλικά τις δύο τελευταίες Τετάρτες του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Πανσέληνος Ιουλίου και Αυγούστου

Δωρεάν Είσοδος

Κυριακή 21 Ιουλίου και Δευτέρα 19 Αυγούστου

Στις 21 Ιουλίου από τις 20:00 έως τις 23:00 και στις 19 Αυγούστου από τις 19:00 έως τις 23:00, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν το απεριτίφ τους από το café του μουσείου, να περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους και να ανακαλύψουν τη ζωή και το έργο της μεγάλης ντίβας της όπερας. Στον τρίτο όροφο, σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών θα ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους μια αξέχαστη μουσική εμπειρία. Ελάτε να απολαύσετε δύο μαγευτικές μουσικές βραδιές γεμάτες τέχνη και μελωδίες, υπό το φως της πανσελήνου, με φόντο την εντυπωσιακή θέα της Ακρόπολης.

Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις αποτελούν συνέχεια της ακαδημαϊκής και καλλιτεχνικής συνεργασίας του Μουσείου Μαρία Κάλλας με το Ωδείο Αθηνών -όπου ξεκίνησε να φοιτά η Μαρία Κάλλας το 1939- που έχει ως στόχο την ανάδειξη του Μουσείου ως χώρου άσκησης & ανάδειξης νέων μουσικών.

Την ευθύνη του προγράμματος έχει αναλάβει ο Διευθυντής των Μουσικών Σχολών του Ωδείου Αθηνών, Φίλιππος Τσαλαχούρης.

Πληροφορίες τηλεφωνικά: 210 44 04 204

Είσοδος στο μουσείο: Κλείστε το δωρεάν εισιτήριό σας εδώ (περιορισμένη διαθεσιμότητα)

Μουσείο Μαρία Κάλλας εκδηλώσεις στην Πανσέληνο

La Mia Maria

Happening για μικρά και μεγάλα παιδιά

Κάθε Σάββατο και Κυριακή 10:00 – 12:00 π.μ

Πού θα ταξιδέψει η δική σου carte postale; Τα Σάββατα και τις Κυριακές του Ιουλίου και του Αυγούστου, από τις 10:00 έως τις 12:00 π.μ., παιδιά όλων των ηλικιών θα μπορούν να δημιουργήσουν την δική τους αναμνηστική carte postale με την προσωπογραφία της Μαρίας Κάλλας χρησιμοποιώντας την τεχνική stencil.

Σε αυτήν τη διασκεδαστική δράση, μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν τη μεγάλη ντίβα της όπερας μέσα από μια καλλιτεχνική διαδικασία γεμάτη χρώματα και φαντασία. Φεύγοντας, θα έχουν ένα μοναδικό ενθύμιο, που θα τους θυμίζει την ξεχωριστή αυτή γνωριμία με την δική τους Μαρία Κάλλας.

*Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν και δεν απαιτείται κράτηση θέσης.

Δωρεάν Ξεναγήσεις στα αγγλικά

Τις δύο τελευταίες Τετάρτες του Ιουλίου (24/07 και 31/07) και του Αυγούστου (21/08 και 28/08), το Μουσείο Μαρία Κάλλας προσφέρει μέσα στην τιμή του εισιτηρίου δωρεάν ξενάγηση στα αγγλικά. Προσκαλεί τους επισκέπτες να βιώσουν τη μουσειακή εμπειρία και να ανακαλύψουν τη μεγάλη σοπράνο αλλά και την τέχνη της όπερας. Ένα μουσείο αποκλειστικά αφιερωμένο στο έργο και την προσωπικότητα της μεγάλης ντίβας.

Ανάμεσα στα εκθέματα βρίσκονται ξεχωριστά αντικείμενα από τη ζωή και την καριέρα της πολύπλευρης αυτής καλλιτέχνιδας που με το μεγάλο εύρος και το μοναδικό ηχόχρωμα της φωνής της, την ηχητική παλέτα της, τη σκηνική παρουσία και τις μουσικές γνώσεις της, κατάφερε να αλλάξει για πάντα τον κόσμο της όπερας.

Η επίσκεψη στο μουσείο αποτελεί μια συνολική εμπειρία που ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις. Οι επισκέπτες ανακαλύπτουν τον κόσμο της όπερας και της μεγάλης ντίβας μέσα από μια διαδρομή βιωματικής εμπειρίας, εμπλουτιζόμενη από οπτικοακουστικά μέσα, κείμενα, νέες τεχνολογίες, ηχητικά και ιστορικά τεκμήρια.

Πληροφορίες:

Ημερομηνίες: Τετάρτη, 24 και 31 Ιουλίου & 21 και 28 Αυγούστου

Ώρες ξεναγήσεων: 12.00 – 12.50 μ.μ. / Διάρκεια ξενάγησης : 50 λεπτά

Προγραμματίστε την επίσκεψή σας τηλεφωνικά στο 210 44 04 204 και με email στο info@mariacallasmuseum.gr

Απαιτείται η αγορά εισιτηρίου. Δείτε αναλυτικά τις τιμές εδώ

Ξενάγηση: Δωρεάν

Μετά την ξενάγησή σας, μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το καφέ για ένα δροσερό ρόφημα καθώς και το shop του μουσείου όπου μπορείτε να βρείτε μοναδικά δώρα και αναμνηστικά!

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…