Μοντελισμός: το χόμπι που θα κερδίσει το ενδιαφέρον σας!

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Η ασχολία με ένα χόμπι έχει θετική επίδραση στην ψυχολογία και στην  εξέλιξη της προσωπικότητάς  μας. Ο μοντελισμός αποτελεί  μία από τις πιο δημιουργικές ασχολίες. Ανακαλύψτε εδώ γιατί.

Ο ελεύθερος χρόνος  είναι σημαντικός  για όλους μας.  Επίσης είναι  πολύ θετικό να περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας με όσο το δυνατόν πιο δημιουργικό τρόπο. Ένας τέτοιος τρόπος είναι η ενασχόληση με το μοντελισμό. Μπορεί να έχετε δει μικρογραφίες πόλεων σε μακέτες, καράβια σε όλα τα μεγέθη, ακόμα και μικρά οχήματα εποχής τα οποία αποτελούν το αποτέλεσμα ενός όμορφου χόμπι.

Ποια λοιπόν είναι τα πλεονεκτήματα της ενασχόλησης με το μοντελισμό;

Δημιουργεί όμορφα διακοσμητικά

Αν σκέφτεστε να διακοσμήσετε το σπίτι σας, η ενασχόληση με το  μοντελισμό μπορεί να σας δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα για να ανανεώσετε τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού σας. Ένα όμορφο καράβι ή ένα μικρό μαύρο αυτοκίνητο εποχής μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό διακοσμητικό για το σαλόνι σας ή το δωμάτιο σας και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι μπορείτε να το  κατασκευάσετε εσείς οι ίδιοι.

Μοντελισμός: το χόμπι που θα κερδίσει το ενδιαφέρον σας!

Μπορεί να αποτελέσει ένα επιπλέον εισόδημα

Και όμως ναι, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που πληρώνουν για έτοιμες μακέτες. Συγκεκριμένα υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός επιτραπέζιων παιχνιδιών τα οποία βασίζονται στην αυτόνομη αφήγηση και τη δημιουργία ιστοριών από τους παίκτες εκείνη την στιγμή. Αυτοί λοιπόν οι παίκτες θα πλήρωναν αρκετά χρήματα  προκειμένου, αντί να παίζουν με τους χαρακτήρες τους σε ένα άψυχο ταμπλό, να ζουν και να κάνουν καλύτερα εικόνα το παιχνίδι τους μέσα από μια ρεαλιστική μακέτα.

Είναι καθαρή δημιουργία

Είτε κατασκευάζετε ένα αυτοκινητάκι για το οποίο πρέπει να συνδέσετε τα επιμέρους εξαρτήματά του σε ένα τελικό σχήμα, είτε φτιάχνετε μια ολόκληρη μακέτα, στην ουσία η πρόκληση είναι η ίδια. Παραλαμβάνετε μια πρώτη ύλη άψυχη, χωρίς σχήμα και μορφή και πρέπει να της δώσετε εσείς την όψη και την επιθυμητή δομή. Αυτή η διαδικασία οξύνει αρκετά τον εγκέφαλο, δημιουργώντας την αίσθηση της αρμονίας και της δημιουργικότητας.

Χαλαρώνει τα νεύρα

Το συγκεκριμένο χόμπι προάγει την ηρεμία και την γαλήνη. Εκτός του ότι μπορείτε να δημιουργήσετε εικόνες και τοπία τα οποία να είναι ήρεμα και ειρηνικά, καθώς  απαιτούνται σταθερές και ακριβείς κινήσεις από μέρους σας. Έτσι λοιπόν ασυνείδητα ηρεμείτε  και συγκεντρώνεστε περισσότερο στη δημιουργία παρά στους παράγοντες που σας στρεσάρουν και σας φορτίζουν ψυχολογικά.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.