Πάντα να θυμάσαι ότι είσαι απόλυτα μοναδικός, ακριβώς όπως όλοι οι άλλοι

Συντάκτης: Γεωργία Κρικέλλη

Όταν έρχεται μια δύσκολη κατάσταση ή όταν κάτι δεν πάει καλά και προκαλεί στεναχώρια ή απογοήτευση, οι περισσότεροι τρέχουν να κατηγορήσουν τον εαυτό τους. Όταν δεν μπορούμε να βρούμε λύση σε ένα πρόβλημα, πάλι, γίνεται το ίδιο. Όταν πνιγόμαστε από τις τύψεις, από τις πολλές έννοιες, από τις συνεχόμενες σκέψεις, ένας είναι ο στόχος μας, εμείς οι ίδιοι.

Όσο και αν σας παραξενεύει είναι πιθανότερο να μειώσετε τον εαυτό σας για να παραδεχτείτε κάτι που έγινε, παρά να τον εξυμνήσετε και να παραδεχτείτε τη διαφορετικότητα σας έναντι των άλλων. Τι πραγματικά συμβαίνει όμως και δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τον εαυτό μας έτσι όπως είναι;

Η εποχή, οι γρήγοροι καιροί που απαιτούν ταχύτατες αποφάσεις, η ασυναίσθητη σύγκριση που γίνεται μέσα μας, η ανάγκη μας να είμαστε τέλειοι στο οτιδήποτε, όλα αυτά μας έχουν κάνει να ξεχάσουμε ποιοι πραγματικά είμαστε. Ο κάθε ένας από εμάς είναι ξεχωριστός, κουβαλάει τη δικιά του ιστορία, έχει τον δικό του χαρακτήρα, συμπεριφέρεται αλλιώτικα από τον διπλανό του και αυτά όλα είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν.

Για αυτό μην απογοητεύεστε όταν δεν μπορέσατε να κάνετε εκείνο το συγκεκριμένο πράγμα που κατάφερε ο συνάδελφος σας, εσείς έχετε άλλα χαρίσματα. Μην βιαστείτε να απογοητευτείτε και να βγάλετε άχρηστο τον εαυτό σας όταν όλα πάνε εναντίον σας. Ο Albert Einstein, ο μεγαλύτερος φυσικός που έχει υπάρξει μέχρι στιγμής, έχει πει: Ο καθένας είναι μεγαλοφυΐα. Αλλά αν κρίνεις ένα ψάρι από τη ικανότητά του να σκαρφαλώσει σε ένα δέντρο τότε θα περάσει την υπόλοιπη ζωή του πιστεύοντας ότι είναι ηλίθιο.

Δεν έχετε βρει ακόμα σε τι είστε καλοί; Δοκιμάστε τα όλα τότε, μέχρι να βρείτε το ταλέντο σας! Δεν υπάρχουν όρια σε τέτοια πράγματα και, καλύτερα θα ήταν αν αποφεύγονταν οι προκαταλήψεις που σας κρατάνε μακριά από το στόχο σας. Μην αφήσετε τίποτα και κανένα να σας κάνει να νιώσετε μειονεκτικά. Να θυμάστε ότι αν κάποιος έχει κάτι που εσείς δεν έχετε, σίγουρα και εσείς έχετε κάτι που δεν έχει αυτός. Κανείς δεν είναι τέλειος, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Οπότε, μην αφήσετε κανένα να σας πείσει ότι δεν είστε μοναδικοί. Η διαφορετικότητα του καθενός είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους, του προσδίδει το δικό του στυλ και ύφος και τον κάνει αυτό που είναι και δείχνει προς τα έξω. Δεν υπάρχει ιδεατός χαρακτήρας, απλά ο χαρακτήρας του κάθε ένα που είναι υπέροχος ανάλογα με τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά που έχει.

Για αυτό, λοιπόν, μην το βάζετε ποτέ κάτω ειδικά σε ότι έχει να κάνει με εσάς τον ίδιο. Ο κάθε ένας από όλους εμάς έχει κάτι το υπέροχο, κάτι που κάποιος άλλος ποθεί τόσο πολύ. Για παράδειγμα, για εσάς το να είστε υπομονετικός μπορεί να είναι ρουτίνα, για άλλους όμως είναι επιθυμητό απόκτημα. Σκεφτείτε το, έχετε τόσες αρετές, όχι απαραίτητα συγκριτικά με άλλους, αλλά για μόνο και μόνο για εσάς τους ίδιους. Σταματήστε να μειώνετε τον εαυτό σας, ήρθε ο καιρός να ξεκινήσετε να παινεύεστε για αυτά που έχετε!

Συντάκτης: Γεωργία Κρικέλλη,

Influence:

Η Γεωργία Κρικέλλη είναι απόφοιτη οικονομικής σχολής και τώρα ασχολείται με το μεταπτυχιακό της. Η αρθρογραφία αποτελούσε από μικρή ηλικία ένα από τα αγαπημένα της χόμπι…