Μνήμη

Συντάκτης: Λορένα Μέμα

Σήμερα είναι μια όμορφη ηλιόλουστη καλοκαιρινή ημέρα. Ο Σον Ρέιλ είνα πράκτορας του FBI. Απολαμβάνει την προσωρινή μοναξιά του καθώς η σύντροφος του Τες Τσέικιν έχει πάει διακοπές με την κόρη της. Ο Σον, όμως, δεν ξέρει ότι αυτή είναι η ημέρα που θα του αλλάξει τη ζωή για πάντα. Κυριολεκτικά θα έρθουν τα πάνω κάτω.

Δέχεται ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα. Η έκπληξη του ήταν μεγάλη καθώς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι του τηλεφωνούσε η πρώην συνάδερφος και σχέση του, Μισέλ, που έφυγε από την υπηρεσία πριν πέντε χρόνια χωρίς να δώσει αναφορά σε κανέναν.

Η Μισέλ βρίσκεται στο σπίτι με τον τετράχρονο γιο της και τον φίλο της που βγαίνουν τους τελευταίους μήνες. Η ίδια έχει παραιτηθεί εδώ και χρόνια από το FBI για να ζήσει μια φυσιολογική ζωή χωρίς κινδύνους και απειλές. Το παρελθόν, όμως, την κυνηγάει χωρίς η ίδια να το ξέρει.

Λίγα λεπτά πριν επικοινωνήσει με τον Σον γλίτωσε παρά τρίχα ώστε να μην απαγάγουν εκείνη και τον γιο της. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που θα μπορούσε να εμπιστευτεί, και ήρθε η στιγμή να τον ενημερώσει ότι είναι ο πατέρας του παιδιού της.

Σκοπός του Σον αρχικά είναι να προστατέψει την Μισέλ και τον γιο τους από την άγνωστη απειλή και στη συνέχεια να βάλει σε μια σειρά τη ζωή του. Άλλωστε πρέπει να ενημερώσει και την Τες για το γεγονός.

Ο Μεξικανός “μάγος” Ναβάρο σύμφωνα με τα αρχεία του FBI είναι νεκρός, στην πραγματικότητα είναι ολοζώντανος, πανίσχυρος και αγνώριστος.

Ο Ναβάρο είναι έμπορος ναρκωτικών, ήδη από μικρή ηλικία η περιέργειά του για τα φυτά ήταν μεγάλη. Τα φυτά που μελετούσε δεν ήταν τα συνηθισμένα, αλλά μυστηριώδη φυτά που τα χρησιμοποιούσαν αρχαίες φυλές ως φάρμακα ή παραισθησιογόνα.

Χάρη στη ιδιότητα αυτών των φυτών και με τη βοήθεια διάφορων επιστημών ο Ναβάρο θέλει να φτιάξει το “τέλειο” ναρκωτικό που κανένας να μην μπορεί να αντισταθεί. Αυτό το εξελιγμένο ναρκωτικό θα αλλάξει όλη την ανθρωπότητα.

Στο βιβλίο Μνήμη από τις Εκδόσεις Λιβάνη ο συγγραφέας Ρέιμοντ Κάρι γράφει τις πρώτες σελίδες του κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν, συγκεκριμένα για το μυστικό μιας φυλής στο Μεξικό το 1700. Καθώς μας μεταφέρει στον σημερινό κόσμο, τα γεγονότα που διαδραματίζονται ήδη από τις πρώτες σελίδες είναι γεμάτες αδρεναλίνη και η αγωνία του αναγνώστη ξεκινάει, με κύρια πρόσωπα τον Ναβάρο, το Σον και τον τετράχρονο Άλεξ!

Συντάκτης: Λορένα Μέμα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.