Μήπως σε χειραγωγούν συναισθηματικά; Τα 3 σημάδια που πρέπει να αναγνωρίσεις

Συντάκτης: Flowmagazine

Όλοι έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε ένα χειριστικό άτομο είτε στο οικογενειακό, είτε στο φιλικό μας περιβάλλον. Η πιο δύσκολη περίπτωση είναι εκείνη κατά την οποία ο άνθρωπος που προσπαθεί να μας χειραγωγήσει δεν είναι άλλος από τον σύντροφό μας.

Σε αυτή την περίπτωση, τα συναισθήματα έρωτα και αγάπης που μας κατακλύζουν αφενός μας εμποδίζουν να δούμε την αλήθεια και αφετέρου καθιστούν δύσκολη την αποτελεσματική αντίδρασή μας προκειμένου να βάλουμε φρένο και να απομακρύνουμε από κοντά μας τις παρουσίες που μας βλάπτουν με οποιονδήποτε τρόπο.

Δεν είναι άγνωστο ότι τα χειριστικά άτομα επιλέγουν να συναναστραφούν κυρίως με αδύναμους και πιο ανασφαλείς χαρακτήρες προκειμένου να μην παιδευτούν να επιβάλουν τη γνώμη και τα «θέλω» τους.

Αυτό που αξίζει να γνωρίζεις, όμως, είναι πως μιλάμε για εξαιρετικά ανασφαλή άτομα τα οποία κρύβουν κάθε τους αδυναμία πίσω από τον ψεύτικο δυναμισμό και την αυτοπεποίθησή τους, με τη συνολική τους παρουσία στον χώρο να χαρακτηρίζεται ως «σκοτεινή», αφού πολλές φορές ακόμα και ο τρόπος που μιλούν δίνει την αίσθηση ενός πολύ θυμωμένου ανθρώπου.

Αν αναγνωρίσεις αυτό το κομμάτι, έχεις ήδη κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα για τον εντοπισμό των τοξικών ανθρώπων στην καθημερινότητά σου. Ωστόσο, χρειάζονται και μερικά ακόμα στοιχεία για να συμπληρωθεί το παζλ.

Ιδού, λοιπόν, τα τρία βασικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων που σκοπό έχουν να χειραγωγήσουν τους άλλους.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα «ρομαντικά» σημάδια που μπορεί να κρύβουν παγίδες

______________________

Δημιουργούν ενοχές στους άλλους

Πρόκειται για τη βασική κίνηση του παιχνιδιού της χειραγώγησης. Οι χειριστικοί άνθρωποι έχουν το εξής ταλέντο: Καταλαβαίνουν τις αδυναμίες μας και πατούν πάνω σ’ αυτές για να εκμεταλλευτούν καταστάσεις. Χαρακτηριστική τους φράση; «Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, αλλά αν δεν κάνεις αυτό που σου ζήτησα, εγώ θα στεναχωρηθώ». Ο συναισθηματικός εκβιασμός στα χειρότερά του…

Αναιρούν τα λεγόμενά τους και δεν κρατούν τις υποσχέσεις τους

Οι άνθρωποι αυτοί παρουσιάζουν την τάση να «ξεχνούν» όσα λένε ή υπόσχονται, με αποτέλεσμα όταν εσύ αναφερθείς σε κάτι που είχε ειπωθεί στο πρόσφατο παρελθόν εκείνοι να σε γειώνουν με ένα απλό «δεν θυμάμαι», «δεν το συγκράτησα» ή ακόμα χειρότερα «εγώ δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο».

Πρόκειται για μία από τις συνηθέστερες τακτικές τους, καθώς αισθάνονται πως με τον τρόπο αυτό αποφύγουν την οποιαδήποτε δέσμευση με τους άλλους.

Υποτιμούν τις ανησυχίες και τα προβλήματα των γύρω τους

Για εκείνους τα δικά τους προβλήματα είναι τα μόνα σημαντικά και εκείνα για τα οποία αξίζει να προβληματίζεται κανείς. Ο χειριστικός δύσκολα θα συμπαρασταθεί σε κάποιον, διότι θεωρεί πως ο λόγος της στεναχώριας, της απογοήτευσης ή της ανησυχίας του είναι κουτός και ανούσιος. Η συμπόνια δεν ανήκει στις αρετές του, ενώ δύσκολα θα τον δεις να είναι στοργικός ακόμα και τον σύντροφό του.

Μήπως ήρθε η ώρα για μία εκκαθάριση στον κύκλο γνωριμιών σου;

Πηγή: limeandlife.com

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…