Μήπως η δουλειά σου δεν σε γεμίζει;

Συντάκτης: Αγγελική Κουτρουμάνου

Πολύς κόσμος ταλαιπωρείται από το σύνηθες δίλημμα. Να κρατήσω την τωρινή δουλειά μου -που μου αποφέρει έστω κάποια αναγκαία χρήματα- ή να βρω τη δουλειά που με αντιπροσωπεύει και ονειρεύομαι;

Όταν ήμασταν παιδιά, όλοι ονειρευόμασταν να γίνουμε κάτι που αγαπούσαμε και μας άρεσε πραγματικά. Ως παιδιά ήμασταν αισιόδοξοι, χωρίς να γνωρίζουμε τα προβλήματα της εποχής ή περιορισμούς που ενδεχομένως να είχε η δουλειά που σκεφτόμασταν να ακολουθήσουμε…

Η παιδική φαντασία δεν έχει όρια, έτσι όσο μεγαλώναμε βλέπαμε τη ζωή με άλλο μάτι και ερχόμασταν αντιμέτωποι με τις δυσκολίες που επικρατούν και δεν υπολογίζαμε μικρότεροι.

Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να κάνουμε μία δουλειά για να καλύψουμε τις βασικές καθημερινές ανάγκες μας, χωρίς απαραίτητα αυτή να μας αρέσει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταρρακώνεται η ψυχολογία μας και να μην απολαμβάνουμε πραγματικά τη μέρα μας, τόσο όταν θα βρισκόμαστε στη δουλειά όσο και μακριά από αυτήν, μέχρι την επόμενη μέρα που θα βρεθούμε ξανά εκεί…

Τι πρέπει να γίνει όμως για να βρούμε τελικά αυτό που πραγματικά μας αρέσει να κάνουμε;

Αν η δουλειά που κάνεις δεν σε γεμίζει και νιώθεις δυσάρεστα, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να προετοιμάζεις σιγά σιγά την έξοδό σου από αυτήν. Αυτό όμως δεν είναι εύκολο. Απαιτείται πρώτα να προνοήσεις για κάποια πράγματα μέχρι να βρεις την επόμενη.

Το βασικό πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να καθίσεις και να σκεφτείς τι είναι αυτό που πραγματικά θες να ακολουθήσεις. Προσπάθησε να έχεις τις κεραίες σου ανοιχτές σε κάθε δυνατή επιλογή και κυνήγησε το όνειρό σου μέχρι να γίνει πραγματικότητα!

Αποταμίευση

Ξεκίνα να αποταμιεύεις όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα μπορείς. Το να βάζεις λίγα χρήματα στην άκρη κάθε μήνα, θα είναι μία σανίδα σωτηρίας για όταν αποφασίσεις να φύγεις. Άλλωστε δεν ξέρεις πόσο χρόνο θα σου πάρει μέχρι να βρεις την επόμενη δουλειά…

Ξεκίνα να ψάχνεις για την επόμενη δουλειά ΣΥΝΤΟΜΑ

Αν δεις πως ο χρόνος περνάει και δυσκολεύεσαι στο να βρεις δουλειά, μία μικρή έρευνα στο διαδίκτυο θα σε βοηθήσει να βρεις κάτι προσωρινό και κυρίως ξεκούραστο.

Υπάρχει τεράστια ζήτηση και ποικιλία για να βρεις μία δουλειά, ακόμα και ως εξωτερικός συνεργάτης. Έτσι, θα μπορείς να εργάζεσαι ακόμη και από το σπίτι σου με μία απλή σύνδεση στο διαδίκτυο. Αυτό θα σου προσφέρει ένα επιπλέον εισόδημα, γι’ αυτό κάνε την αναζήτηση εργασίας αποτελεσματική.

Κάνε αισθητή την παρουσία σου στο διαδίκτυο

Δημιούργησε μία ιστοσελίδα, και κυρίως κάνε αισθητή την παρουσία σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό θα σε βοηθήσει στο να δημιουργήσεις επαφές και σίγουρα θα σε διευκολύνει στην εύρεση εργασίας.

Αν ακολουθήσεις όλα αυτά, σιγά σιγά θα φτάσεις εκεί που θέλεις, φτάνει να μη τα παρατήσεις. Μην ξεχνάς πως κερδίζει όποιος επιμένει!

Συντάκτης: Αγγελική Κουτρουμάνου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.