Μηνύματα από τη γλώσσα του σώματος

Συντάκτης: Λόρη Γιαργιά

Μηνύματα από τη γλώσσα του σώματοςΠολλές φορές οι άνθρωποι σκεφτόμαστε ή νιώθουμε κάτι, αλλά εκφράζουμε κάτι άλλο. Συνειδητά ή ασυνείδητα, ο συνομιλητής μας ή απλά κάποιος που μας κοιτάζει, λαμβάνει μηνύματα και βγάζει συμπεράσματα μέσω αυτών. Αυτός είναι και ο λόγος που σχηματίζουμε εντυπώσεις για τους ανθρώπους που συναντάμε, από την πρώτη φορά.

Χρησιμότητα της γλώσσας του σώματος

Η γλώσσα του σώματος μας είναι σημαντική σε όλες τις πτυχές τις καθημερινότητας μας. Στην εργασία μας, είτε από την πλευρά του εργοδότη, είτε από την πλευρά του εργαζομένου. Είναι ζωτικής σημασίας και πολλές φορές από αυτό εξαρτάται το εάν θα διατηρήσουμε μία εργασιακή θέση ή αν θα κρατήσουμε ένα υπάλληλο. Ακόμα και το εάν θα κρατήσουμε έναν υπάλληλο ευχαριστημένο για να μην φύγει.

Πού τη συναντάμε

  • Στο σπίτι μας με τον/την σύντροφο, τα παιδιά, τους συγγενείς μας. Πχ ένα παιδί που δυσκολεύεται από γεγονότα στην καθημερινότητά του και δεν το εκφράζει με λέξεις.
  • Με τους φίλους μας. Οι φίλοι δεν θα μείνουν κοντά μας αν νιώθουν ότι είμαστε ανειλικρινής.
  • Στις υπόλοιπες δραστηριότητές μας αλλά και στις μετακινήσεις μας. Πολλές φορές έχω προσέξει ότι αν χαμογελάω συναντώντας τυχαία ανθρώπους στον δρόμο ή όταν μπαίνω σε κάποιο κατάστημα ή ακόμα και οδηγώντας, τότε η έκβαση των πραγμάτων συνήθως είναι καλύτερη. Μου χαμογελούν πίσω (φτιάχνω την μέρα κάποιου, αλλά και την δική μου), με εξυπηρετούν καλύτερα, αποφεύγω βρισιές στα φανάρια.

Πώς να την αναπτύξετε

Ένα βιβλίο που με βοήθησε να εισαχθώ στον χώρο της γλώσσας του σώματος, να κατανοήσω καλύτερα πως λειτουργεί και να μάθω να παρατηρώ το δικό μου αλλά και των άλλων ανθρώπων το σώμα συνειδητά, είναι «Η γλώσσα του σώματος. Πώς να διαβάζετε τη σκέψη των άλλων από την κίνηση και την στάση του σώματος» του Allan Pease, εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ.

Συντάκτης: Λόρη Γιαργιά,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.