Μην χάνεις την “φόρμα” σου, ούτε στην παραλία

Συντάκτης: Ντένια Νικολούτσου, Γυμνάστρια/personal trainer

Νιώθεις τύψεις που αφήνεις την προπόνησή σου, για να πας παραλία;

Αγαπάς τόσο πολύ το σώμα σου, που δεν θέλεις να του στερείς την συστηματική άσκηση, στην οποία έχει συνηθίσει;

Φοβάσαι πως, αν δεν κάνεις γυμναστική τακτικά, όπως μέχρι τώρα, θα χάσεις την φόρμα σου;

Μήπως πρέπει να στερηθείς το φαγητό, καθώς προτιμάς την παραλία και το ήλιο, από την αίθουσα του aerobic;

Κανένα πρόβλημα! Μπορείς να τα συνδυάσεις και τα δυο. Παραλία και γυμναστική είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός, που θα γυμνάσει το σώμα σου και θα ανεβάσει την διάθεσή σου στα ύψη. Έχεις τόσες πολλές επιλογές, που σίγουρα δεν θα σου λείψει το γυμναστήριο και θα απολαύσεις την προπόνηση σου.

Jogging ή τρέξιμο στην άμμο

Σήκω από την βολή της ξαπλώστρας σου, βάλε αντηλιακό και το καπέλο σου και ξεκίνα για μια γρήγορη βόλτα στην άμμο. To δύσκολο έδαφος, θα σε κουράσει και θα σε αναγκάσει να δαπανήσεις ενέργεια και να κάψεις θερμίδες. Θα ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου και θα τονώσεις το μυϊκό σου σύστημα.

Jogging ή τρέξιμο στο νερό

Ίσως η άμμος να είναι βαρετή και εύκολη για σένα. Επίλεξε να τρέξεις στο νερό, έχει μεγάλη αντίσταση και σίγουρα θα σε δυσκολέψει αρκετά. Θα χρειαστείς περισσότερη ενέργεια για να αντεπεξέλθεις και να καταφέρεις να διανύσεις μια μεγάλη απόσταση και θα κάψεις περισσότερες θερμίδες.

Ασκήσεις μέσα στο νερό

Δοκίμασε να κάνεις μερικές βασικές ασκήσεις μέσα στο νερό και αμέσως θα δεις τη διαφορετική αντίσταση που προκαλεί το νερό. Καθίσματα και προβολές είναι οι ασκήσεις που θα δυναμώσουν τα πόδια, και είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν. Skipping μέσα στο νερό, μια άσκηση που δυναμώνει το σώμα και βελτιώνει τη δύναμη και τη φυσική σου κατάσταση.

Θαλάσσιο ποδήλατο

Μια ωραία βόλτα μέσα στο νερό με φίλους. Θα απολαύσεις την ηρεμία και την γαλήνη της θάλασσας και θα γυμναστείς παράλληλα. 30’ ποδήλατο με 1 ώρα θα δυναμώσει τα πόδια, θα τονώσει το μυικό σας σύστημα και τη διάθεσή σας.

Κανό

Ιδανική άσκηση, αν σου αρέσουν οι θαλάσσιες δραστηριότητες. Συνδυάζει γυμναστική και απόλαυση και δίνει μεγάλο αποτέλεσμα, καθώς δουλεύει όλο το σώμα και βελτιώνει τον συγχρονισμό, την λειτουργικότητα των αρθρώσεων και δυναμώνει το μυϊκό σύστημα και κυρίως την πλάτη.

Κολύμπι

Σπουδαία δραστηριότητα και απόλυτα συνυφασμένη με το καλοκαίρι. Απόλαυσε την επαφή με το νερό και συνάμα απόλαυσε και τα οφέλη της δραστηριότητας. Δυναμώνει το σώμα, βελτιώνει την αντοχή και την φυσική κατάσταση. Ηρεμεί το μυαλό και χαλαρώνει τους μυς από την κούραση και την ένταση της καθημερινότητας.

Απόλαυσε τον ελεύθερο χρόνο σου, δημιουργικά.

Μπορείς να χαρείς τις διακοπές σου, αλλά παράλληλα να προσέχεις την υγεία και το σώμα σου.

Μην χάνεις ευκαιρία, απόλαυσε τις ομορφιές της καλύτερης εποχής του χρόνου.

Συντάκτης: Ντένια Νικολούτσου, Γυμνάστρια/personal trainer

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.