Μην τα παίρνεις όλα στα σοβαρά

Συντάκτης: Flowmagazine

Η ζωή είναι πράγματι σαν roller coaster, έχει τα πάνω της μα έχει και τα κάτω της. Πόσες φορές δεν έχεις αναρωτηθεί σε άσχημες στιγμές «μα γιατί να συμβαίνουν όλα σε εμένα;» ή «γιατί πάντα πρέπει να γίνεται κάτι και να τα χαλάει όλα;» Η απάντηση είναι απλή. Μην τα παίρνεις όλα στα σοβαρά…

Δεν είναι αυτό. Είναι απλώς η ζωή. Και υπάρχουν πολλά «μεγάλα» πράγματα στα οποία θα έπρεπε να δίνεις βάση αντί να αφήνεις τα «μικρά» να σε ρίχνουν. Εκεί που όλα ρέουν καλώς, γίνεται κάτι και τα ανατρέπει είτε σε προσωπικό, είτε σε επαγγελματικό, είτε σε ερωτικό επίπεδο. Όλα είναι μέσα στο «σχέδιο της ζωής», και πίστεψέ με, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς. Όλα είναι μαθήματα. Αλλιώς θα λέγαμε και εμπειρίες οι οποίες θα μας βοηθήσουν να κινηθούμε καλύτερα σε μελλοντικές «άσχημες» καταστάσεις. Μην τις αφήσετε να σας θυμώσουν ή να σας πικράνουν, χρησιμοποιήστε τες για να σας κάνουν καλύτερους ανθρώπους, να σας εξελίσσουν για να πάτε παρακάτω.


Διαβάστε επίσης: Κάθε πράγμα στη ζωή σου σε προετοιμάζει για ένα γεγονός που δεν έχει έρθει ακόμα


Επικεντρώσου στο εδώ και τώρα

Τι μπορούμε να κάνουμε μονάχα εμείς; Να μην τα παίρνουμε όλα στα σοβαρά. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί αύριο, ούτε γιατί έγινε ό,τι έγινε χθες. Δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον μια και υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που δεν μπορούμε να έχουμε υπό έλεγχο. Είναι λογικό να αναστατωνόμαστε με όσα «άσχημα» δεν μπορούμε να ελέγξουμε αλλά γιατί πρέπει να τα αφήνουμε να «τρώνε» όλα τα «όμορφά» μας;

Μην τα παίρνεις όλα στα σοβαρά

To σήμερα, άνθρωποί μου, μόνο στο σήμερα εστιάζουμε και ζούμε. Η ζωή είναι πολύ μικρή και επιβάλλεται να τη ζήσουμε στο τώρα κι όχι να αφήνουμε το χθες ή το αύριο να την καθορίζουν. Θα κάνουμε πολλά λάθη, όλοι κάνουν, θα μάθουμε απ’ αυτά – δεν ήρθε δα και το τέλος του κόσμου, αν κάτι πάει λάθος.

Μην παίρνεις τους άλλους στα σοβαρά

Δεν μπορούμε να ελέγξουμε το τι θα σκεφτούμε για τους άλλους όπως επίσης δεν μπορούμε να ελέγξουμε και τι θα σκέφτονται οι άλλοι για εμάς. Μα είναι εντάξει αυτό. Δεν είμαστε εδώ για να τα κάνουμε όλα τέλεια, γιατί κανείς στην ουσία δεν είναι, δεν είμαστε πόσο μάλλον εδώ για να ευχαριστούμε όλους τους γύρω μας. Ο καθένας έχει ευθύνες και στόχους για να επιτύχει και πιθανώς υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που πρέπει να κάνουμε και πολλοί άνθρωποι εξαρτώνται από εμάς, μα όλα πρέπει να έχουν από ένα όριο μέχρι και μια ισορροπία.

Μην τα παίρνεις όλα στα σοβαρά

Όταν οι άνθρωποι δεν σας σέβονται ή δεν σας φέρονται καλά, είναι εύκολο να πάρετε τη συμπεριφορά τους προσωπικά, να κατηγορήσετε τον εαυτό σας και να πιστέψετε ότι έχετε άμεση σχέση και λόγο με αυτήν τη συμπεριφορά τους. Το να παίρνετε τα πράγματα προσωπικά σας εξαντλεί συναισθηματικά και πρόκειται για μια περιττή, συνεχή υποβάθμιση της αυτοεκτίμησής σας. Σταματήστε να ανησυχείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι. Αναγνωρίστε την αξία σας. Μην βιάζεστε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα, αλλά ούτε και να ρίξετε το φταίξιμο σε εσάς.

 Αφήστε τα πράγματα ως έχουν. Τίποτα απ’ αυτούς δεν έχει να κάνει με εσάς. Ναι περνάνε τις δικές τους «μάχες» και είναι άσχημο να τις εμφανίζουν στους άλλους, μα όλα έχουν να κάνουν με τους εαυτούς τους, με τα προβλήματα, τις ανασφάλειες και τα κόμπλεξ τους. Όλα έχουν να κάνουν με εκείνους. Όχι με εσάς. Γιατί να τους αφήσουμε να μας επηρεάσουν ενώ απλά μπορούμε να αφήσουμε τα βέλη τους να βρουν τοίχο; Εφόσον ξεπεράσαμε πολλάάλλα, μπορούμε κι αυτό…


Διαβάστε επίσης: Ο σεβασμός κερδίζεται 


Μην παίρνεις τον εαυτό σου στα σοβαρά

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, δεν ξεχνάμε την αξία μας και όσα έχουμε καταφέρει. Δεν ξεχνάμε να μας βάζουμε πάνω απ’ όλους και απ’ όλα. Το να παίρνουμε τον εαυτό μας υπερβολικά στα σοβαρά έχει να κάνει με τον βαθμό ελέγχου απέναντι στα πράγματα που είναι ανεξέλεγκτα στη ζωή μας. Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο σήμερα και τους αξίζει να ληφθούν υπόψη αντί για εκείνο το σχόλιο του συγγενή σου, την αγένεια της υπαλλήλου στο σούπερ μάρκετ ή την ειρωνική συμπεριφορά του αφεντικού σου. Όλα αυτά είναι απλώς… ένα τίποτα.

Μην τα παίρνεις όλα στα σοβαρά

Το να μην παίρνετε τον εαυτό σας τόσο στα σοβαρά σημαίνει ότι μπορείτε να τον δείτε σε βάθος και να τον αποδεχτείτε στο πιο στοιχειώδες επίπεδο –ως ένας μεταβαλλόμενος άνθρωπος που παίζει καθημερινά σε μια ημιτελή ιστορία που προχωρά. Δεν σημαίνει ότι σας λείπει ο αυτοσεβασμός ή ότι δεν σας ενδιαφέρει ποιος είστε.

 Όταν χαλαρώνεις ανοίγεις χώρο στη ζωή για νέες εμπειρίες, αλλαγή και εξέλιξη. Η ζωή δεν θα ρέει πάντα όπως θέλουμε, πράγμα που σημαίνει ότι είναι καιρός να την «αγκαλιάσουμε» και να τη δεχτούμε ως έχει εφόσον δεν μπορούμε να την ελέγξουμε. Ξέρετε κατά βάθος κι εσείς πως πρέπει.

«Μην παίρνεις τη ζωή πολύ στα σοβαρά. Δεν θα βγεις ούτως ή άλλως ζωντανός απ’αυτή».

Το είπε ο Έλμπερτ Χάμπαρντ. Είναι λόγια βαθιά και δυστυχώς ή ευτυχώς… αληθινά.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…