Μην παραγγέλνετε τυρί φέτα στις ταβέρνες!

Συντάκτης: Flowmagazine

Εκτός από τα μπιφτέκια και τον κιμά, που υπάλληλοι εστιατορίων προειδοποιούν να μην τρώμε σε ταβέρνες, στη λίστα των απαγορευμένων προστίθεται και η φέτα. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και σε ποσοστό 40% των δειγμάτων είχαν βρεθεί το 2017 με ληγμένες ημερομηνίες και μολυσμένα με κολοβακτηρίδια, ενώ το 48% από αυτά είχαν σημαντική επιβάρυνση από αντιβιοτικά. Επίσης ένα 55% των δειγμάτων αυτών νοθεύτηκε με λιγότερη περιεκτικότητα σε λίπος, ενώ σε γιαούρτια διαπιστώθηκε ύπαρξη συντηρητικών και σε πολλά παγωτά η ανυπαρξία γάλακτος και η προσθήκη σκόνης γάλακτος και συνθετικών χρωμάτων.

Παρατηρήθηκε επίσης νοθεία στη φέτα που σερβίρεται σε ταβέρνες και εστιατόρια, η οποία είναι λευκό τυρί και  πωλείται σαν τυρί φέτα από αιγοπρόβειο γάλα. Δυστυχώς στην περίοδο του καλοκαιριού και μέχρι και τον Νοέμβριο κυκλοφορούν σε όλα τα μαγαζιά και super market γάλατα και γιαούρτια, πρόβια και κατσικίσια, πράγμα το οποίο απαγορεύεται επειδή την περίοδο αυτή δεν γαλακτοφορούν τα ζώα αυτά.

Επομένως, επιδείξτε ιδιαίτερη προσοχή στο τι  παραγγέλνετε στα εστιατόρια και τις ταβέρνες.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…