Μην ξεχάσετε στο βιογραφικό σας σημείωμα…

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Το βιογραφικό συμπεριλαμβάνει όλη την επαγγελματική καριέρα αλλά και την μαθησιακή κατάρτιση ενός ατόμου. Συγκεκριμένα μεσολαβεί σαν πρώτη εικόνα, για να εντυπωσιάσει κάποιον εργοδότη. Ένα βιογραφικό για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να περιέχει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά.

Επαγγελματικό Στόχο

Ο επαγγελματικός στόχος περιγράφει το είδος του ρόλου που αναζητάτε. Εν συντομία, να περιγράψετε τη θέση ή τον ρόλο που σας ενδιαφέρει. Θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε οποιαδήποτε επαγγελματική εμπειρία που θα είναι ζωτικής σημασίας για το ρόλο ή την εταιρεία. Πολύ συχνά οι επαγγελματικοί στόχοι χρησιμοποιούνται όταν αλλάζετε τη σταδιοδρομία σας ή αν έχετε μικρή εμπειρία στον κλάδο που στοχεύετε.

Επισκόπηση καριέρας

Η επισκόπηση καριέρας περιγράφει τους ρόλους και τις περιγραφές θέσεων εργασίας σας. Οι περισσότεροι εργοδότες επιθυμούν να μελετήσουν τα βιογραφικά μέχρι να δουν τι ψάχνουν. Ενώ οι τίτλοι εργασίας σας και οι περιγραφές θέσεων εργασίας μπορεί να έχουν όλα όσα χρειάζεται ένας εργοδότης, είναι καλύτερο να παράσχετε ένα ωραίο σημείο της καριέρας σας. Το τμήμα επισκόπησης της καριέρας είναι πολύ σημαντικό για έμπειρους επαγγελματίες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το βιογραφικό σας μπορεί να είναι περισσότερες από μία σελίδες, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να δώσετε μια επισκόπηση.

Εκπαίδευση

Πολλές περιγραφές θέσεων εργασίας εξακολουθούν να περιλαμβάνουν εκπαιδευτικές απαιτήσεις ακόμη και για έμπειρους επαγγελματίες. Έτσι είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε την εκπαιδευτική σας εμπειρία στο βιογραφικό σας ώστε να μην παραβλεφθεί. Η εκπαιδευτική εμπειρία περιλαμβάνει δίπλωμα λυκείου, πτυχίο πανεπιστημίου και πιστοποιητικά.

Περίληψη των δεξιοτήτων

Σε αυτήν την κατηγορία μπορείτε να περιγράψετε τις πρακτικές γνώσεις σας. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό τμήμα, οπότε πρέπει να είστε βέβαιοι ότι συμπεριλαμβάνετε όλα τα εργαλεία και τις γνώσεις που σχετίζονται με τον κλάδο. Για να είστε βέβαιοι τι πρέπει και δεν πρέπει να απαριθμήσετε, θα πρέπει να κάνετε κάποια αναζήτηση στο Google για τον κλάδο σας.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr