Μικρούτσικος, Κότσιρας, Αντωνοπούλου: Συνέχεια εμφανίσεων στο Σταυρό του Νότου

Συντάκτης: Flowmagazine

Μικρούτσικος, Κότσιρας, Αντωνοπούλου: Συνέχεια εμφανίσεων στο Σταυρό του ΝότουΟ Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιάννης Κότσιρας και η Ρίτα Αντωνοπούλου, μετά τις πολύ επιτυχημένες παραστάσεις τους, συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους στην Κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου κάθε Παρασκευή από 14 Μαρτίου.

Ενώνουν τις φωνές και την ψυχή τους και αφηγούνται τις πιο δυνατές στιγμές της σύγχρονης ελληνικής τραγουδοποιίας. Υπενθυμίζουν το επίκαιρο πολιτικό τραγούδι, ανατρέχουν στους μεγάλους ποιητές και ζωντανεύουν με σεβασμό το γνήσιο λαϊκό τραγούδι.

«Η τέχνη δεν αλλάζει τον κόσμο αλλά μπορεί να τον κάνει καλύτερο, να του μιλήσει για τις ουσιαστικές αξίες, με τις οποίες αξίζει να ζήσουμε» λέει ο Θάνος Μικρούτσικος και συνεχίζει «το κατακερματισμένο εμείς δεν βγάζει πουθενά έτσι και στις κρίσιμες στιγμές η ουσία έβγαινε από τη συλλογικότητα και οι συσπειρωμένες παρέες έγραφαν ιστορία».

Αξίζει να θυμηθούμε ότι ο Θάνος Μικρούτσικος από τη δεκαετία του 70: ζει με τη μουσική, παλεύει με το λόγο, βασανίζεται δημιουργικά και συμμετέχει με την τέχνη του στις κοινωνικές αναταράξεις.

Τα μουσικά έργα του, κάθε φορά, από «Τα Πολιτικά τραγούδια» έως τη «Μουσική πράξη στον Brecht» και από τον «Σταυρό του Νότου» και το «Εμπάργκο» έως του «Αιώνα την Παράγκα» και τον «Άμλετ της Σελήνης» είχαν πολλαπλούς στόχους και χιλιάδες αποδέκτες. Ανιχνεύοντας λογοτεχνικά, ποιητικά, θεατρικά κείμενα, άνοιγε νέους δρόμους στη ψυχαγωγία, στην παιδεία και στη πεμπτουσία της μουσικής εν τέλει.

Ο Θάνος Μικρούτσικος συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Γιάννη Κότσιρα το 2005 σε μια παραγωγή-αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Καββαδία, που συμπεριελάμβανε τον «Σταυρό του Νότου» και «Τις γραμμές των Οριζόντων» και εντυπωσιάστηκε από τις δυνατότητες του. Λίγα χρόνια αργότερα ο Γιάννης Κότσιρας συμμετείχε στις παραστάσεις «Πάντα γελαστοί και γελασμένοι».

«Οι ερμηνείες του στο Ηρώδειο και στις υπόλοιπες συναυλίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, ήταν αποκαλυπτικές και για εμένα τον ίδιο και για τον κόσμο» Θ.Μ.

Ο Γιάννης Κότσιρας με 23 χρόνια απόλυτα επιτυχημένης πορείας στο ελληνικό τραγούδι, με σταθερή ερμηνευτική και δημιουργική κατάθεση, όπως πρόσφατα με το άλμπουμ του «Μουσικό κουτί», εκτός από το ρόλο του ερμηνευτή στα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, θα μας ταξιδέψει και στον δικό του μουσικό κόσμο, στα τραγούδια με τα οποία τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε αλλά και στα νεότερα που μας προτείνει.

Ο ίδιος λέει «Αυτή η συνάντηση με τον Θάνο είναι ένα όνειρο ζωής που πραγματοποιείται και εύχομαι να έχει συνέχεια. Μια πηγή φωτός στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.»

Όσο για τη Ρίτα Αντωνοπούλου, σταθερή συνεργάτιδα του Θάνου Μικρούτσικου τα τελευταία χρόνια, στη σκηνή του «Σταυρού του Νότου», θα ερμηνεύσει τραγούδια του συνθέτη από όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής πορείας του. Η σκηνική της παρουσία, ο δυναμισμός και η αμεσότητά της, προϊδεάζουν υπερθετικά.

«Η Ρίτα Αντωνοπούλου είναι μια τραγουδίστρια δρόμων με αντοχές στον μαραθώνιο. Οι φράσεις, οι λέξεις, οι συλλαβές αποκτούν ζωή στην ερμηνεία της» Θ.Μ

Σε μια εποχή που η ζωή μας τείνει να γίνει ασπρόμαυρη, η μουσική είναι το μόνο μέσο που μπορεί να δώσει χρώμα.

Θάνος Μικρούτσικος, Γιάννης Κότσιρας, Ρίτα Αντωνοπούλου

«Λυπήσου αυτούς που δεν ονειρεύονται»

Θύμιος Παπαδόπουλος: πνευστά, ενορχηστρώσεις

Άκης Κατσουπάκης: πιάνο, ενορχηστρώσεις

Άκης Γαβαλάς: τύμπανα

Γιάννης Γρυπαιος: Μπάσο

Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι

Κώστας Μιχαλός: Κιθάρα

Επιμέλεια ήχου: Γιώργος Κορρές

Παραγωγή: Cricos Productions info@cricos.gr & Menta Art Events info@menta3.com

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ Κεντρική σκηνή

Φραντζή και Θαρύπου 35 – 37 / Ν. Κόσμος

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ από Παρασκευή 14 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή για περιορισμένες εμφανισεις

Ώρα έναρξης: 22.30

Πληροφορίες/κρατήσεις: 210 9226975, www.stn.gr

Τιμές: 15 ευρώ είσοδος με ποτό

Προπώληση:VIVA .gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…