«Μια στιγμή», της Μαρίνας Γιώτη, εκδ. Διόπτρα

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου

Ένα τρυφερό κείμενο, αφιερωμένο στις γυναίκες που μεγάλωσαν αγόρια και στους άντρες που εκείνες μεγάλωσαν. Μια όμορφη ιστορία, συγκινητική, τρυφερή, πηγαία, ρεαλιστική!

Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου

Από τη στιγμή που γεννιούνται, τους χαρίζουμε την καρδιά μας χωρίς δεύτερη κουβέντα για να τους προστατεύει από κάθε αναποδιά. Στα πέντε, μας κοιτάνε στα μάτια και στην εφηβεία οποιαδήποτε τρυφερότητα είναι αιτία πολέμου, αλλά στα τριάντα ξαφνικά συνειδητοποιούν ότι «μάνα είναι μόνο μία».

Έτσι, σε μια μόνο στιγμή, χωρίς να το καταλάβουμε, οι ρόλοι αντιστρέφονται και είμαστε εμείς πια υπό την προστασία τους.

«Μια στιγμή», της Μαρίνας Γιώτη, εκδ. Διόπτρα

Αυτό είναι ένα βιβλίο για να πούμε όλα όσα θα θέλαμε στην πιο αδιαπραγμάτευτη αγάπη της ζωής μας, τους γιους μας.

Η Μαρίνα Γιώτη γράφει παραμύθια για παιδιά και όχι μόνο. Είναι μάνα και όχι μόνο. Αυτό το βιβλίο λοιπόν είναι καρπός του ταλέντου της αλλά και του ρόλου που κλήθηκε να υπηρετήσει στη ζωή. Τι καλύτερο λοιπόν από το να γράψει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο άλλο ένα γραπτό κείμενο που αγκαλιάζει το χτες και το σήμερα μιας ολόκληρης ζωής, που συνενώνει τους διαμετρικά αντίθετους άξονες του τέλους και της αρχής του ανθρώπου!


Διαβάστε Επίσης:«Παίζουμε βιβλίο»; Πώς ένα νέο παιδικό βιβλίο ενθαρρύνει τη φιλαναγνωσία


Η Υπόθεση του βιβλίου

Το κείμενο αφορά τη σχέση μιας μάνας με τον γιο της από τη στιγμή της γέννας του ως τη στιγμή της αναμενόμενης απώλειας. Δεν είναι μελοδραματικό και δεν έχει συμβουλές ή οδηγίες. Είναι λέξεις που απαρτίζουν μια στιγμή: αυτήν κατά την οποία ο γιος θα φοβηθεί, θα κλάψει, θ’ απογοητευτεί αλλά και θα γελάσει, θα πετύχει, θα κάνει κι αυτός το δικό του παιδί. Απλές, ξεκάθαρες προτάσεις, ρεαλιστικές σκέψεις. Γραμμένο για την κάθε γυναίκα αλλά και για τον κάθε γιο που θα το εκλάβει ανάλογα με τα δικά τους βιώματα και τις συναισθηματικές ανάγκες της δεδομένης στιγμής που το διαβάζουν.

«Μια στιγμή», της Μαρίνας Γιώτη, εκδ. Διόπτρα

Το «Μια στιγμή» κυκλοφόρησε ταυτόχρονα με το «Μια αγκαλιά», ακόλουθα και τα δύο του «Μια καρδιά» που κυκλοφόρησε το 2017 κι έχουν περίπου το ίδιο περιεχόμενο. Ξέρει και αποδίδει με τον τρόπο της και τον πλούσιο συναισθηματικό και ψυχικό της κόσμο διαφορετικά σημαντικά στάδια του αγοριού και του κοριτσιού: το αγόρι θα γίνει οικογενειάρχης και θα έχει πάντα πλάι του τη μάνα ενώ το κορίτσι θα γίνει σύζυγος και μάνα, κάτι που δίνει στον πατέρα την ευκαιρία να της παρασταθεί σε άλλα σημαντικά γεγονότα της ζωής της. Δυο φορές έκλαψα και τις δυο φορές για διαφορετικές στιγμές.

«Μια στιγμή» για δυο ζωές! «Γι’ αυτό, αγάπη μου, πρόσεχε διπλά: για σένα μια φορά και μια για μένα».  Ένα τρυφερό κείμενο, αφιερωμένο στις γυναίκες που μεγάλωσαν αγόρια και στους άντρες που εκείνες μεγάλωσαν. Μια όμορφη ιστορία, αυστηρά οργανωμένη ως προς τη δομή και τρυφερά δοσμένη ως προς τους αναγνώστες. Συγκινητική, τρυφερή, πηγαία, ρεαλιστική!

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου,

Influence:

Ζω στην Θάσο, είμαι μητέρα ενός αγοριού και αγαπώ την αρθρογραφία και τα βιβλία. Η διακόσμηση σπιτιού είναι κάτι που επίσης αγαπώ πολύ…