Μια πρωτότυπη όπερα στην Εθνική Λυρική Σκηνή- “Το μυστικό των ποταμών της Αττικής”

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Ο λαμπρός συνθέτης Μηνάς Αλεξιάδης παρουσιάζει μια πρωτότυπη ελληνική όπερα-κωμωδία, με τίτλο “Το μυστικό των τριών ποταμών της Αττικής”, που μαγεύει το κοινό με τη μεγαλοπρέπειά της.

Στο καθηλωτικό περιβάλλον του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, λάμπει μια μοναδική όπερα που αναφέρεται σε μια ξεχασμένη πτυχή της Αττικής ιστορίας.

Υπογράφει ο Μηνάς Αλεξιάδης τη σύνθεση και το κείμενο, ενώ την διεύθυνση της ορχήστρας αναλαμβάνει ο Νίκος Διαμαντής. Στον ρόλο των ποταμών πρωταγωνιστούν ο Χρήστος Κεχρής (Ιλισσός), Κώστας Μαυρογένης (Ηριδανός) και Γιώργος Ματθαιακάκης (Κηφισσός), ενώ στον ρόλο της νύμφης Καλλιρρόης είναι η Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Ζωντανεύουν τα ποτάμια;

Η όπερα του Αλεξιάδη αντλεί έμπνευση από τα τρία κλασικά ποτάμια της Αττικής: τον Κηφισό, τον Υλισσό και τον Ηριδανό. Ποταμοί που κάποτε διέσχιζαν την περιοχή, αλλά πλέον, λυπάμαι πολύ να το λέω, έχουν μπαζωθεί και καταχραστεί, αφήνοντας πίσω τους μια σκιά από το παρελθόν.

Η όπερα του Αλεξιάδη αναδεικνύει τον περιβάλλοντα κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα ρυάκια μας, καθώς γύρω από αυτά έχουν χτιστεί πορνεία, συναισθηματικά σύμβολα ενός σύγχρονου προβλήματος. Μέσα από τη μουσική, τους στίχους και τις εκπληκτικές ερμηνείες των καλλιτεχνών, η παράσταση καλεί το κοινό να σκεφτεί βαθύτερα τις επιπτώσεις της ανθρώπινης παρέμβασης στο φυσικό περιβάλλον, ενώ συνδυάζει κωμικές στιγμές ψυχαγωγώντας τους θεατές.

Η πλοκή

Ο Μηνάς Αλεξιάδης, ως δημιουργός, φέρνει τα τρία ποτάμια σε επαφή κάνοντάς τα να ξεμυτίζουν και να έρχονται σε επαφή με ανθρώπους της σύγχρονης κοινωνίας.

Εμπλέκονται σε φυσιοθεραπείες, εμβολιασμούς και πολλές άλλες αστείες και επίκαιρες καταστάσεις, μέχρι να έρθουν σε επαφή με λιγότερο ηθικά στοιχεία της Αθήνας. Τελικά το έργο λήγει αισιόδοξα με τα ποτάμια να ξαναζωντανεύουν και να αποκτούν ξανά την αρχική τους αίγλη.

Η παράσταση “Το μυστικό των τριών ποταμών της Αττικής” είναι μια αναπάντεχη πανοραμική εμπειρία που αγγίζει τις καρδιές και κινεί τις σκέψεις. Είναι μια υπενθύμιση για τη σημασία της οικολογικής ευαισθησίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, παρακινώντας τους θεατές να δράσουν για να διατηρήσουμε αυτήν την πολύτιμη κληρονομιά.

Με έναν συνδυασμό ανατρεπτικής μουσικής, ισχυρών συναισθημάτων και εντυπωσιακών οπτικών εφέ, η όπερα “Το μυστικό των τριών ποταμών της Αττικής”, αποτελεί μια απόλυτα συναρπαστική και αξέχαστη εμπειρία για κάθε λάτρη της τέχνης και του πολιτισμού.

Συνοψίζοντας, η όπερα του Μηνά Αλεξιάδη, “Το μυστικό των τριών ποταμών της Αττικής”, συνιστά μια μοναδική πνευματική εμπειρία που μας ωθεί να ενδιαφερθούμε για το περιβάλλον και να αγαπήσουμε και να προστατεύσουμε την φύση μας.

Η υπέροχη μουσική, οι ερμηνείες και οι εικόνες αποτελούν μια ανατρεπτική σύνθεση που αναζωογονεί την ελληνική όπερα και την ανεβάζει σε νέα επίπεδα έκφρασης και έμπνευσης.

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…