Μια πόλη χωρίς σκουπίδια

Συντάκτης: Flowmagazine

Το Καμικάτσου της Ιαπωνίας μπορεί να περηφανεύεται ότι είναι η μοναδική «πόλη μηδενικών αποβλήτων» στον κόσμο χάρη σε ένα εντυπωσιακό και υποδειγματικό πρόγραμμα διαχείρισης αποβλήτων.

Εάν πιστεύετε ότι η διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών στην πηγή είναι ταλαιπωρία, τότε θα πρέπει να θαυμάσετε τους κατοίκους του Καμικάτσου που διαχωρίζουν τα σκουπίδια τους σε 34 διαφορετικές κατηγορίες.

Η πόλη της νότιας Ιαπωνίας διαθέτει ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης αποβλήτων που ανακυκλώνει ή μετατρέπει σε κομπόστ το 80% των απορριμμάτων που παράγουν οι 1.700 κάτοικοι.

Το υπόλοιπο 20% καταλήγει σε χωματερή με στόχο το ποσοστό να μηδενιστεί ως το 2020.

Πριν εισάγει το πρόγραμμα εντατικής ανακύκλωσης, το Καμικάτσου ακολουθούσε την περιβαλλοντικά επιζήμια πρακτική της ανοιχτής καύσης των απορριμμάτων ώστε να ανταποκριθεί στον αυξανόμενο όγκο μη βιοαποικοδομήσιμων, κυρίως πλαστικών, σκουπιδιών.

Οι περιβαλλοντικές και υγειονομικές ανησυχίες είναι αυτές που ώθησαν τους υπευθύνους στην υιοθέτηση πράσινων και βιώσιμων πρακτικών στη διαχείριση των σκουπιδιών.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο econews.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…