Μια παρέα πραγματοποιεί τις ευχές περαστικών στο Λονδίνο

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Μια παρέα πραγματοποιεί τις ευχές περαστικών στο ΛονδίνοΠερίπου 6.000 εθελοντές στο Νότιο Λονδίνο προσπαθούν να κάνουν καλύτερο τον κόσμο, πραγματοποιώντας ανιδιοτελώς τις ευχές των περαστικών… σαν αληθινά τζίνι! Οι γνωστοί και ως “The Kindness Offensive” προσφέρουν φαγητό και ρούχα σε αστέγους της Αγγλίας, εκπληρώνουν ευχές χωρίς ανταλλάγματα και αγκαλιάζουν τους συμπολίτες τους.

Όλα ξεκίνησαν, όταν μια παρέα φίλων με “αρχηγό” τον David Goodfellow, τον Benny Crane και τον James Hunter αποφάσισε το 2008 να ζητήσει από 18 αγνώστους να γράψουν σε ένα χαρτί μια ευχή και τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Άλλοι ζήτησαν βοήθεια στο σοβάντισμα του σπιτιού, άλλοι ένα μπλέντερ για την κουζίνα, μια ηλεκτρική κιθάρα, ή ένα πάρτι γενεθλίων για ένα 11χρονο αγόρι. Μια εβδομάδα αργότερα, η παρέα εθελοντών εκπλήρωσε τις επιθυμίες τους, αφήνοντας άφωνους τους πάντες!

“Ξαφνικά συνειδητοποιήσαμε ότι οι αιτήσεις αυξάνονταν και ότι ήταν πραγματικά διασκεδαστικό να βοηθάμε τους άλλους, να κάνουμε μια ευγενική κίνηση. Θέλουμε να αφυπνίσουμε τον κόσμο να κοιτάξει τον κόσμο με μια θετική ματιά“, αναφέρει ο David Goodfellow. Σκοπός τους είναι να εμπνεύσουν τους πάντες, ώστε να προχωρήσουν με την ίδια φιλοσοφία. Μέχρι σήμερα, έχουν χαρίσει αντικείμενα αξίας £4.500.000 χάρη στις δωρεές διάφορων επιχειρήσεων που πίστεψαν ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα αναδείξει τη θετική σκέψη στον κόσμο. Από εκείνη τη στιγμή, τα φορτηγά των εταιρειών πάρκαραν μπροστά στα σπίτια χιλιάδων ατόμων και εκπλήρωναν την ευχή τους!

Η μεγαλύτερη δράση των “The Kindness Offensive” είχε ως αποδέκτες άστεγους και ασθενείς σε νοσοκομεία, με περίπου 39 τόνους τροφίμων να μοιράζονται στην πόλη. Αξίζει να αναφερθεί ότι εάν συγκεντρώνονταν όλοι όσοι απόλαυσαν ένα γεύμα “αγάπης”, θα γέμιζαν το στάδιο του Wembley, το οποίο διαθέτει 90.000 θέσεις. Σήμερα, η οργάνωση προχωρά σε κάτι διαφορετικό, προτρέποντας τους αστυνομικούς να τοποθετήσουν ένα αρκουδάκι σε κάθε περιπολικό, με σκοπό να το προσφέρουν σαν “παρηγοριά” σε κάθε παιδί που κλαίει στο δρόμο…

«Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει στις δράσεις μας. Δεν έχει σημασία, εάν είναι πλούσιος, κατάδικος, μισθωτός ή άνεργος. Αρκεί να έχει ευγενική καρδιά. Μόνο έτσι μπορούμε να εμπνεύσουμε τους γύρω μας, ώστε να σταματήσουν να είναι επικριτικοί με τους άλλους”, σχολιάζει ο David Goodfellow.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρωτοβουλία έχει αλλάξει τη ζωή του και τον ίδιο ως άτομο, αφού πριν δεν είχε διαπιστώσει ότι για την “άσχημη” πλευρά της κοινωνίας δεν ευθύνονται μόνο οι ανώτεροι… αλλά και ο ίδιος! “Τώρα πια γνωρίζω ότι έχω ευθύνη απέναντι σε κάθε άστεγο που ζει στη γειτονιά μου. Μπορώ να του δώσω τρόφιμα και κουβέρτες ή να του κάνω λίγη παρέα. Και όμως, για μια καλύτερη κοινωνία δεν μετράει μόνο η σκέψη, αλλά και η δράση”, εξηγεί ο πρωτεργάτης των “The Kindness Offensive”.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.