Αυτή εδώ είναι η αυθεντική αμερικάνικη συνταγή για να φτιάξετε ένα εκπληκτικό γλυκό με μήλα, καρύδια και λικέρ. Συνήθως το …
Μια μηλόπιτα με βάση το τσουρέκι που θα σε ξετρελάνει
Δεν φαντάζεσαι πόσο γευστική είναι αυτή η εκδοχή της μηλόπιτας! Θα γίνει το αγαπημένο γλυκό όλης της οικογένειας και το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σου.
Υλικά:
300 ml γάλα πλήρες
2 ξυλάκια βανίλια
4 αυγά
100 γραμμ. ζάχαρη καστανή + 1 κ.σ.
300 ml κρέμα γάλακτος
30 γραμμ. σταφίδες
1 ψωμί μπριος ή τσουρέκι γύρω στα 400 γραμμ.
40 γραμμ. αμύγδαλα αποφλειωμένα
2 μήλα
30 γραμμ. βούτυρο ελαφρώς αλατισμένο
ΔΙΑΒΣΑΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Apple Crisp: Γλυκό με μήλα, καρύδια και λικέρ
Εκτέλεση:
1. Κόβετε τα μήλα σε ροδέλες χωρίς να αφαιρέσετε την φλούδα ή τα κουκούτσια. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο και 1 κ.σ. ζάχαρη. Αφήνετε στην άκρη.
2. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Βάζετε το γάλα και την βανίλια σε μια κατσαρόλα και αφήνετε το μείγμα να πάρει μια βράση. Αφήνετε στην άκρη για 5′ και στην συνέχεια αφαιρείτε τα ξυλάκια βανίλιας. Χτυπάτε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει ελαφρώς το μείγμα. Προσθέτετε το ζεστό γάλα χτυπώντας διαρκώς και προσθέτετε την κρύα κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε τις σταφίδες.
3. Κόβετε το μπριος ή το τσουρέκι. Απλώνετε μια στρώση σε ένα πυρίμαχο σκεύος, συνεχίζετε με τα μήλα και πηγαίνετε τις στρώσεις εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Ρίχνετε από πάνω το μείγμα με το γάλα, τα αυγά και την κρέμα.
4. Ψήνετε για 20′ και 5′ πριν το σερβίρισμα προσθέτετε το αμύγδαλο. Σερβίρετε το γλυκό ζεστό ή χλιαρό.
Πηγή: elle.gr