Μια ματιά στα 10 αξιοθέατα της Ουάσινγκτον

Συντάκτης: Ρουμπίνα Στεφάτου

Η πρωτεύουσα των ΗΠΑ, η Ουάσινγκτον Ντι Σι, είναι μια πολύ όμορφη πόλη με πολλά ιστορικά αξιοθέατα. Η Ουάσινγκτον βρίσκεται μεταξύ των πολιτειών Μέριλαντ και Βιρτζίνια στα ανατολικά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Ως πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, η Ουάσινγκτον είναι γεμάτη από ενδιαφέροντα μουσεία, γκαλερί και εθνικά μνημεία. Το καλύτερο είναι ότι πολλά από αυτά τα αξιοθέατα είναι δωρεάν! Σε αντίθεση με άλλες μεγάλες πόλεις, η Ουάσινγκτον δεν κυριαρχείται από ουρανοξύστες. Ιδρύθηκε το 1791 σχεδιάστηκε και κτίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα για να χρησιμεύσει ως μόνιμη εθνική πρωτεύουσα. Η Ουάσιγκτον είναι κάτι περισσότερο από πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής – είναι επίσης η έδρα για πάνω από 176 πρεσβειών, όπου η ποικιλομορφία χρωμάτων, πολιτισμών και γλωσσών δεν υπάρχει πουθενά αλλού.

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα που αξίζει να δείτε:

1. Το Εθνικό υπαίθριο πάρκο National Mall – Σε αυτόν τον υπαίθριο χώρο ανάμεσα στο Μνημείο της Ουάσινγκτον και του Καπιτωλίου των ΗΠΑ, μπορείτε να απολαύσετε μια εξαιρετική θέα της πόλης. Είναι ένας υπαίθριος χώρος θαυμάσιος για να περπατήσετε και να απολαύσετε τα πανέμορφα αξιοθέατα της Ουάσινγκτον.

2. Τα Σμιθσόνιαν Μουσεία (Smithsonian Museums) – Τα Σμιθσόνιαν Μουσεία είναι πολλά μουσεία που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την πρωτεύουσα και η είσοδος είναι δωρεάν. Αυτά τα παγκοσμίου φήμης μουσεία έχουν διάφορες θεματολογίες όπως τέχνη, ιστορία και αεροναυπηγική. Τα μουσεία βρίσκονται όλα γύρω από το National Mall, το μεγάλο πάρκο στο κέντρο της πόλης που εκτός από τα μουσεία διαθέτει και πάρα πολλά μνημεία από προηγούμενους προέδρους των ΗΠΑ.

Μια ματιά στα 10 αξιοθέατα της Ουάσινγκτον

3. Επίσκεψη στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ – Στο κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ εδρεύει το Κογκρέσο και πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της πόλης. Ο θόλος του Καπιτωλίου είναι ορατός από κάθε σημείο της πόλης και είναι ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια. Τα δωρεάν εισιτήρια δίνονται στους πρώτους επισκέπτες κάθε ημέρας! Για πολλούς επισκέπτες το Καπιτώλιο στο λόφο είναι η πιο συναρπαστική εμπειρία που έχει να προσφέρει η Ουάσιγκτον. Είναι το πιο εντυπωσιακό έργο αρχιτεκτονικής της πόλης. Εκθέτει σχετικά έγγραφα, πίνακες και τεχνουργήματα από την 400 χρόνων αμερικανική ιστορία. Όπως πολλά άλλα κτίρια στη πρωτεύουσα, η αρχιτεκτονική του Καπιτωλίου βασίζεται σε σχέδια από την αρχαία Ελληνική και Ρωμαϊκή εποχή. Η νότια πτέρυγα φιλοξενεί τη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη βόρεια πτέρυγα τη Γερουσία. Εκεί συνεδριάζει το Κογκρέσο με τα 535 μέλη του. Ο θόλος είναι 180 πόδια ύψος και 96 πόδια πλάτος εσωτερικά. Στην κορυφή του είναι τοποθετημένο το Άγαλμα της Ελευθερίας το οποίο τοποθετήθηκε στην κορυφή του θόλου από το 1863. Ο θόλος του σε στιλ μπαρόκ είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο. Σε ένα από τα τρία κτίρια στο Καπιτώλιο βρίσκεται η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου που έχει τη μεγαλύτερη συλλογή βιβλίων στον κόσμο, με πάνω από 147 εκατομμύρια βιβλία, χειρόγραφα και άλλο υλικό.

5. Επίσκεψη στο Εθνικό κοιμητήριο του Άρλιγκτον (Arlington National Cemetery) – Στον σπουδαιότερο εθνικό στρατιωτικό χώρο ταφής υπάρχουν θαμμένοι περισσότεροι από 300.000 στρατιωτικοί που υπηρέτησαν, καθώς και ο Τάφος του Αγνώστου Στρατιώτη. Στο Εθνικό κοιμητήριο του Άρλιγκτον βρίσκονται και οι τάφοι των πρώην Προέδρων Ταφτ και Τζ. Φ. Κένεντι.

6. Δωρεάν παραστάσεις στο Κέντρο Κένεντι – Το κέντρο Κένεντι είναι ο σπουδαιότερος χώρος παραστάσεων στην Ουάσινγκτον και μπορείτε να απολαύσετε μια δωρεάν παράσταση κάθε απόγευμα.

Μια ματιά στα 10 αξιοθέατα της Ουάσινγκτον

7. Περιήγηση στην Εθνική γκαλερί τέχνης – Η Εθνική γκαλερί τέχνης είναι ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία τέχνης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Μπορείτε να δείτε εκθέματα από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες παγκοσμίως, όπως είναι οι Ελ Γκρέκο, Γιαν Βερμέερ, Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Βίνσεντ Βαν Γκογκ, Ματίς και Πάμπλο Πικάσο. Ένα μουσείο που πρέπει να επισκεφθούν όλοι οι λάτρεις του πολιτισμού.

8. Παρακολουθήστε τις συνεδριάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου – Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής συνεδριάζει από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο και είναι ανοικτό για το κοινό κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη. Τα εισιτήρια είναι δωρεάν και δίνονται στους πρώτους επισκέπτες της ημέρας.

9. Βόλτα στη Georgetown – Η Georgetown είναι μια ιστορική γειτονιά της Ουάσινγκτον και μία από τις πιο ελκυστικές γειτονιές για να απολαύσει κανείς μια βόλτα. Με πολλά ιστορικά κτίρια, εστιατόρια, καφετέριες και χώρους ψυχαγωγίας, η Georgetown θα ικανοποιήσει τον κάθε επισκέπτη. Σε αυτήν τη γειτονιά βρίσκεται και το Πανεπιστήμιο Georgetown.

10. Επισκεφθείτε τον Εθνικό Ζωολογικό ΚήποΕπειδή αποτελεί κομμάτι του Smithsonian, κι αυτό είναι επίσης δωρεάν. Είναι ένας ωραίος ζωολογικός κήπος με πολλά και σπάνια ζώα που μπορείτε να δείτε και να φωτογραφίσετε με την άνεσή σας.

Συντάκτης: Ρουμπίνα Στεφάτου,

Influence:

Η Ρουμπίνα Στεφάτου είναι υποψήφια διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, ασχολείται με την εκπαίδευση κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα ιστορίας…