Μια ξεχωριστή χορτοφαγική πρόταση

Συντάκτης: Flowmagazine

Μια ξεχωριστή χορτοφαγική πρότασηΜια νέα τάση και άποψη στις διατροφικές μας συνήθεις ήρθε να καλύψει ένα νέο μίνι παντοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας με το εξωτικό όνομα Bamboo Vegan. Με στόχο να στηρίξει και να προωθήσει τη χορτοφαγία ως στάση ζωής στην Ελλάδα αρχίζει να κερδίζει το απαιτητικό κοινό του.

Το Bamboo Vegan (Ζωοδόχου Πηγής 10) είναι ένα μοναδικό κατάστημα για τα δεδομένα της χώρας μας, μιας και προσφέρει αμιγώς χορτοφαγικά προϊόντα. Το να είσαι βίγκαν (vegan) είναι μια φιλοσοφία και πρακτική αποχής από την κατανάλωση ζωικών προϊόντων και παραγώγων (κρέας, γάλα, τυρί, αυγά). Μέσα από τα προϊόντα του το συγκεκριμένο κατάστημα καταφέρνει να δώσει ένα απλό μήνυμα: «μπορούμε να ζήσουμε με πληρότητα, υγιεινά και οικολογικά μέσα από τη χορτοφαγία».

Τι θα φάτε εκεί

Το Bamboo Vegan δίνει πρωτίστως έμφαση στα χορτοφαγικά προϊόντα τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι και πιστοποιημένα βιολογικά. Ορισμένα από τα προϊόντα που προσφέρει είναι:

  • Μια ξεχωριστή χορτοφαγική πρότασηυποκατάστατα κρεάτων (τόφου, μπιφτέκια, λουκάνικα, σνίτσελ κλπ) και τυριών
  • γλυκά και αρτοσκευάσματα χωρίς γάλα/αυγά/ζάχαρη,
  • γάλα από σόγια, αμύγδαλο, φουντούκι, βρώμη, ρύζι και γιαούρτι από σόγια
  • φρέσκες πίτες με φρέσκα χορταρικά (πατατόπιτα, πρασόπιτα κ.α.)
  • προϊόντα χωρίς γλουτένη, προϊόντα με αγαύη

Περί χορτοφαγίας…

Στις μέρες μας, υπάρχει αφθονία νοστιμότατων προϊόντων που αντικαθιστούν την κρεατοφαγία, και προσφέρουν όλα τα απαραίτητα συστατικά που έχει ανάγκη ο άνθρωπος για να παραμένει υγιής και δυνατός. Ίσως μάλιστα η χορτοφαγία να είναι και η απάντηση σε πολλά προβλήματα υγείας του καιρού μας, όπως η χοληστερίνη και η παχυσαρκία. Λαχανικά, φρούτα, δημητριακά, ξηροί καρποί και μια μεγάλη γκάμα από φυτικά υποκατάστατα γαλακτοκομικών και κρεατοφαγικών προϊόντων έρχονται να προσφέρουν μια ευχάριστη, ηθική και υγιεινή εναλλακτική λύση στην ‘κλασική’ διατροφή.

Μια ξεχωριστή χορτοφαγική πρότασηΗ χορτοφαγία μπαίνει σιγά-σιγά στη ζωή του ‘Ελληνα. Όπως ενημερωθήκαμε οι πελάτες του καταστήματος ανήκουν σε πολλές ομάδες κα δεν είναι απαραίτητα χορτοφάγοι. Σε αυτούς είναι άτομα που θέλουν απλά να δοκιμάσουν μια εναλλακτική διατροφή για να δουν αν τους ταιριάζει, αθλητές, διατροφολόγοι / διαιτολόγοι, άτομα με αλλεργίες κα δυσανεξίες και γενικά καθημερινοί άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν πιο υγιεινά. Στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ ανάλογα καταστήματα γνωρίζουν μεγάλη άνθιση. Η χορτοφαγία προσφέρει κάτι το νέο και διαφορετικό που ωφελεί τον άνθρωπο, το περιβάλλον, και φυσικά τα ζώα.

Κάτι που οι πελάτες θα πρέπει να προσέξουν σε ένα χορτοφαγικό κατάστημα – όπως και σε όλα τα καταστήματα – είναι τα συστατικά των προϊόντων. Αν έχουν κάποια δυσανεξία σε κάποια τροφή, π.χ. στη γλουτένη, θα πρέπει να αποφύγουν κάποια προϊόντα. Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος είναι πάντα εκεί για να τους ρωτήσετε και να σας βοηθήσουν να διαλέξετε το προϊόν που σας ταιριάζει.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…