Μια “έξυπνη” τσάντα που σταματά τα περιττά ψώνια

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Μια «έξυπνη» τσάντα που σταματά τα περιττά ψώνιαΤο shopping therapy αποκτά μέτρο… χάρη στην τσάντα iBag που συγκρατεί τις γυναίκες από τα υπερβολικά ψώνια! Η εφεύρεση συγκρατεί τα «θέλω» σας μπροστά στις βιτρίνες των μαγαζιών, καθώς όχι μόνο σας προειδοποιεί ότι έχετε ξεπεράσει το budget των αγορών σας… αλλά κλειδώνει κιόλας, εάν αγνοήσετε την ειδοποίηση.

Πιο συγκεκριμένα, η iBag αξιοποιεί την πλατφόρμα “Arduino” και προειδοποιεί τον καταναλωτή μέσα από ένα φωτάκι LED ότι έχει ξεπεράσει τον προϋπολογισμό του. Παράλληλα, διαθέτει ενσωματωμένο GPS, με αποτέλεσμα όταν πλησιάζει το αγαπημένο του κατάστημα, να αναβοσβήνει το λαμπάκι για να του υπενθυμίσει ότι δεν πρέπει να περάσει από την πόρτα του!

Σε περίπτωση που δεν δοθεί σημασία στο σημάδι “SOS”, η «έξυπνη» τσάντα είναι ικανή να στείλει μήνυμα στο σύντροφο ή ένα φίλο (που έχει επιλεχθεί από τον χρήστη), ώστε να τον συνετίσει και να τον επαναφέρει στη λογική. «Ναι», στιγμιαία ίσως υπάρχει λίγος εκνευρισμός, αλλά στο τέλος, το πορτοφόλι σας παραμένει γεμάτο…

«Παρατηρήσαμε αρκετό ενδιαφέρον για την iBag και τώρα σκεφτόμαστε την αντρική έκδοσή της, καθώς το χρέος των πιστωτικών καρτών είναι υπερβολικό στην Αυστραλία. Σκοπός μας είναι η εκπαίδευση των ανθρώπων, ώστε να γνωρίζουν πότε πρέπει να σταματήσουν τα έξοδα τους», δηλώνει ο Jeremy Cabral, διευθύνων σύμβουλος iBag.

Παράλληλα, η ξεχωριστή τσάντα διαθέτει ρολόι πραγματικού χρόνου που έχει προγραμματιστεί, έτσι ώστε να κλειδώνει την τσάντα τις πιο ευάλωτες στιγμές της εβδομάδας. Έτσι, εάν ο καταναλωτής δεν «βάζει» μυαλό, η τσάντα κλείνει και δεν του επιτρέπει την πρόσβαση στα μετρητά και τις πιστωτικές κάρτες του.

Άλλωστε, για να καταπολεμηθούν τα χρέη των πιστωτικών καρτών στην Αυστραλία, πρέπει να μειωθούν οι υπερβολικές αγορές. Σήμερα, ένας στους τέσσερις κατόχους καρτών δεν έχει χρήματα να πληρώσει τις μηνιαίες δόσεις του και σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Αυστραλίας, τα χρέη των πιστωτικών καρτών φτάνουν τα 34 δις. Δολάρια. Αξίζει να αναφερθεί ότι η «έξυπνη» τσάντα κοστίζει 199 δολάρια.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.