Μην διώχνεις τα κιλά σου, αποχαιρέτησέ τα με ευγένεια!

Συντάκτης: Flowmagazine

Η αγάπη για τον εαυτό μας και ο χώρος που του δίνουμε για να κάνει λάθη ίσως και να είναι η πιο αποτελεσματική δίαιτα στον κόσμο!

Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που περνάνε ώρες στα γυμναστήρια, μη μπορώντας να καταλάβουν τον πραγματικό λόγο για τον οποίο δεν μπορούν να χάσουν τα περιττά κιλά.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους χρησιμοποιούμε την αποφυγή για να αντιμετωπίσουμε τα αρνητικά συναισθήματα. Για παράδειγμα, εάν μια εργασία μάς κάνει να νιώθουμε άγχος, διαλέγουμε να εξαλείψουμε το άγχος εξαλείφοντας την εργασία τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Όμως, ένα από τα καλύτερα και ουσιαστικότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να καταπολεμήσετε την αναβλητικότητα και να είστε πιο παραγωγικοί, είναι να έχετε περισσότερη «αυτο-συμπόνια» και «αυτο-ενσυναίσθηση».

Μάλιστα, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Personality and Individual Differences», οι φοιτητές/τριες που συγχωρούν τον εαυτό τους για τα λάθη τους και του επιτρέπουν να τα κάνει, καταφέρνουν να είναι πιο αποδοτικοί στη διάρκεια των σπουδών τους.

Τώρα, αν το να χάσετε κιλά είναι ο στόχος σας – που απαιτεί δέσμευση, πειθαρχία, σκληρή δουλειά και αφοσίωση σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής κορυφαίοι εκπαιδευτές και ειδικοί στον τομέα της υγείας θα σας πουν ότι πρέπει να κάνετε το ίδιο ακριβώς πράγμα —να συγχωρήσετε στον εαυτό σας τα λάθη του και, μάλιστα, να του τα επιτρέψετε. Η βελτίωση της νοοτροπίας σας είναι το πρώτο βήμα για να χάσετε τα περιττά κιλά.

Εάν μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας, τότε ακόμα και εάν είχατε μια ημέρα όπου δεν ακολουθήσατε το διατροφικό σας πρόγραμμα, θα μπορέσετε να ξεπεράσετε τις δυσκολίες και να προχωρήσετε.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η αγάπη προς τον εαυτό μας συνδέεται άμεσα με τη βελτιωμένη υγεία, την ευεξία και με τα χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης και άγχους.

Αυτή η συμβουλή μπορεί να εκπλήξει τους σκληροπυρηνικούς του γυμναστηρίου που πιστεύουν ότι πρέπει πραγματικά να είναι σκληροί με τον εαυτό τους για να δούνε αποτελέσματα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι, αν θέλετε να χάσετε κιλά και να διατηρήσετε αυτή την απώλεια, το να είστε απλώς ευγενικοί με τον εαυτό σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα.

Σκεφτείτε μια κατάσταση που σας έκανε να αισθανθείτε πόνο και γράψτε ένα γράμμα στον εαυτό σας για να περιγράψετε το πως νιώθετε, αλλά χωρίς να κατηγορήσετε κανέναν ούτε εσάς τους ίδιους. Χρησιμοποιήστε αυτήν την άσκηση για να καλλιεργήσετε τα συναισθήματά σας.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…