Μην αποχωρίζεστε το χαμόγελο που καθρεφτίζεται στο πρόσωπό σας!

Συντάκτης: Ελένη Γκιάτα

 Ένα χαμόγελο μας κάνει να δείχνουμε ακαταμάχητοι, όμορφοι, γεμάτοι ενέργεια και όρεξη για ζωή! Η διάθεση μας βελτιώνεται, γεμίζουμε χαρά και αισθανόμαστε όμορφα. Με απλά λόγια: Το χαμόγελο είναι «ζωγραφισμένο» στο πρόσωπό μας.

Η δύναμη ενός χαμόγελου 

Η μέρα μας ξεκινάει χωρίς σκοπό, σαν μια μέρα όπως όλες οι άλλες. Στο χέρι μας είναι να το αλλάξουμε αυτό και να δώσουμε μια πιο ευχάριστη νότα. Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο που εμείς οι ίδιοι βλέπουμε τα πράγματα: αν κάτι το αντιλαμβανόμαστε ως βαρετό, αυτό θα επηρεάσει την ψυχολογία μας, με αποτέλεσμα να θεωρούμε ότι η μέρα κυλάει άκρως βαρετά.

Ας σκεφτούμε θετικά, ας χαμογελάσουμε! Η μέρα είναι όλη μπροστά μας και έχουμε όλο τον χρόνο να την περάσουμε όσο πιο όμορφα μπορούμε.

Δεν λένε τυχαία ότι το χαμόγελο μας δίνει μακροζωία και υγεία. «Φωτίζει» τη ζωή μας, απομακρύνει τη στεναχώρια και μας κάνει πιο δυνατούς.

Μην αποχωρίζεστε το χαμόγελο που καθρεφτίζεται στο πρόσωπό σας!


Διαβάστε Επίσης: Απλά πράγματα της καθημερινότητας που μας κάνουν χαρούμενους


Το αυθεντικό χαμόγελο είναι «καθρεφτισμένο» στα μάτια

Όταν το χαμόγελο είναι αυθεντικό και βγαίνει μέσα από την καρδιά μας, δείχνει τα συναισθήματα χαράς, ικανοποίησης και ευχαρίστησης που θέλουμε να εκφράσουμε στους άλλους. Όταν  είναι πηγαίο και αυθόρμητο, τότε αναδύει λάμψη, ηρεμία και αισιοδοξία στο πρόσωπό μας, αλλά αυτό έχει θετική επίδραση και στους άλλους.  Αναδύει αυτοπεποίθηση, σιγουριά, καλοσύνη, ευγενικά συναισθήματα.

Το χαμόγελο δίνει ζωή και χαρά σε εμάς και στους γύρω μας

Όχι μόνο εμείς οι ίδιοι, αλλά και οι γύρω μας είναι αποδέκτες της χαράς, της θετικής ενέργειας, της αισιοδοξίας, με την οποία βλέπουμε τα πράγματα.

Ίσως αν μαθαίναμε να δεχόμαστε τις καταστάσεις ως   έχουν, τότε θα καταφέρναμε να μην χάνουμε την ευαισθησία, τη ζωντάνια, τη χαρά μας. Πολλές φορές, δεν γίνεται αυτό που θέλουμε ή εκείνο που περιμέναμε στη ζωή, και είναι καλύτερα να έχουμε το θάρρος να το αποδεχόμαστε, και με αυτοκριτική να συνεχίζουμε, να προχωράμε μπροστά.


Διαβάστε Επίσης : Χαμόγελο, μια ανεξήγητη δύναμη


Μην φοβάσαι να χαμογελάς

Κάποιοι άνθρωποι συγκρατούνται στην έκφραση και στη σκέψη τους, διατηρώντας κάποιες επιφυλάξεις. Έτσι, σπάνια χαμογελούν, σπάνια μοιράζονται εμπειρίες ή  κάτι πολύ προσωπικό τους με τους φίλους τους. Για παράδειγμα: Το χαμόγελο λείπει από τις περισσότερες φωτογραφίες. Γιατί; Μήπως αισθάνεσαι αμήχανα, ή σκέφτεσαι τι θα πουν οι άλλοι, αν σε δουν να χαμογελάς αυθόρμητα;

Μην αποχωρίζεστε το χαμόγελο που καθρεφτίζεται στο πρόσωπό σας! 

Χαμόγελο: Πηγή ζωής και ενέργειας

Όσο και να δυσκολευόμαστε να το παραδεχτούμε, έχουμε ανάγκη το χαμόγελο στη ζωή μας. Το χαμόγελο είναι πηγή ζωής, δύναμη, δίνει ενέργεια και ζωντάνια σε εμάς και στους ανθρώπους που έχουμε κοντά μας, αρκεί να είναι γνήσιο και να βγαίνει μέσα από την ψυχή μας.

Όταν δεν αποχωρίζεσαι την θετική ενέργεια και το χαμόγελό σου

Είναι μόδα; Τι είναι τελικά το «positivity»; Η θετικότητα, η ικανότητα του να σκεφτόμαστε, δηλαδή θετικά. Οι θετικές και όμορφες σκέψεις μας βοηθούν να έχουμε καλύτερη διάθεση και να χαμογελάμε. Θα λέγαμε ότι δεν είναι μόδα, είναι τρόπος και στάσης ζωής.

Αρκετοί άνθρωποι είναι αισιόδοξοι, γιατί απλά έτσι νιώθουν. Έχουν μάθει ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές να μην αποχωρίζονται το χαμόγελό τους. 

Αυτό, μπορεί να παρεξηγηθεί από τους γύρω τους, ως υπερβολική αντίδραση, ως κάτι μη φυσιολογικό, ως αδυναμία εάν γίνεται συνέχεια. Είναι σημαντικό όμως, να είμαστε ειλικρινείς, και να αντιδρούμε όπως πραγματικά νιώθουμε, και όχι όπως θέλουν  ή  περιμένουν  οι άλλοι.


Διαβάστε Επίσης: Είναι τοξική η μόδα του positivity;


Η ομορφιά του να είσαι ο εαυτός σου είναι ξεχωριστή

Αφέσου στη δύναμη που κρύβει ένα χαμόγελο και άδραξε κάθε μέρα, με αισιοδοξία, ευχάριστες σκέψεις και θετική ενέργεια!

Ζήσε κάθε στιγμή, ζήσε το τώρα χωρίς να ανησυχείς για τους άλλους. «Φόρεσε» το πιο φωτεινό και εντυπωσιακό σου χαμόγελο και λάμψε!

Πηγή 1Πηγή 2

Συντάκτης: Ελένη Γκιάτα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.