“Μετρήσεις Ζωής” από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ σε όλη την Ελλάδα

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

«Μετρήσεις Ζωής» από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ σε όλη την ΕλλάδαΜια σημαντική πρωτοβουλία με δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις «Μετρήσεις Ζωής» τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε πόλεις της χώρας.

Σε σχετική δήλωση ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, Καθηγητής Χειρουργικής κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, το πρόγραμμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα πρόληψης και τακτικής διεξαγωγής διαγνωστικών εξετάσεων, προσφέροντας δωρεάν ελέγχους στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στο σύστημα υγείας.

Συγκεκριμένα, οι διαγνωστικές εξετάσεις περιλαμβάνουν σπιρομέτρηση, οφθαλμολογικό έλεγχο, μέτρηση Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης (ΗbΑ1c) και έλεγχο αρτηριακής πίεσης.

Ήδη στη Λαμία από τις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιούνται εξετάσεις στον χώρο του Γ’ ΚΑΠΗ, στην οδό Τυμφρηστού 58, από τις 9.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα.

Το πρόγραμμα των επόμενων δράσεων περιλαμβάνει τις ακόλουθες πόλεις:

  • ΚΟΖΑΝΗ 6-7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
  • ΗΡΑΚΛΕΙΟ 13-15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
  • ΠΥΡΓΟΣ 3 – 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
  • ΣΕΡΡΕΣ 9-10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
  • ΑΘΗΝΑ 2- 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
  • ΑΙΓΑΛΕΩ 8-9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Την πρωτεύουσα της Φθιώτιδας επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του Οργανισμού, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή την αξιόλογη πρωτοβουλία και δράση. Μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα εμβολιαστούν τα παιδιά των ρομά της περιοχής, μετά από συνεννόηση και πρωτοβουλία, του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. με το Δήμο Λαμιέων.

Ακολουθεί η δήλωση του Προέδρου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ Καθηγητή Χειρουργικής κ. Αθανάσιου Γιαννόπουλου, στα ΜΜΕ της Λαμίας.

https://youtu.be/IP654aKEPH0

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…