Μετακομίζοντας στην εξοχή: Συμβουλές για σωστή προετοιμασία

Συντάκτης: Flowmagazine

Το άγχος της αστικής ζωής και η βοή της πόλης, που διαρκώς αυξάνονται, μας δημιουργούν την έντονη ανάγκη των αποδράσεων σε πιο φιλήσυχα μέρη, με λιγότερο άγχος, ποιοτικότερη καθημερινότητα και επαφή με τη φύση.

Όταν πλέον οι σύντομες τονωτικές αποδράσεις, παύουν να έχουν την ίδια επίδραση, δεν αποκλείεται να αρχίσουν να δημιουργούνται οι σκέψεις για τη μόνιμη αλλαγή περιβάλλοντος, μακριά από το πολυσύχναστο αστικό κέντρο. Στην τελική επιλογή ανάμεσα σε μια μικρότερη πόλη και έναν πιο αγροτικό προορισμό, συντελούν διάφοροι παράγοντες, όπως οι επαγγελματικές υποχρεώσεις και προοπτικές και φυσικά η οικογενειακή κατάσταση.

Κάθε απόφαση έχει διαφορετική λίστα διακανονισμών προς εκτέλεση, σήμερα όμως θα εστιάσουμε, στη σωστή προετοιμασία για τη μετακόμιση στην εξοχή.  Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις μερικά από τα βασικότερα πράγματα που θα σε απασχολήσουν και θα χρειαστεί να συμπεριληφθούν στο σχέδιο δράσης σου.

Περιβαλλοντικές Συνθήκες

Κάθε περιοχή έχει το δικό της κλίμα και συνηθέστερες καιρικές συνθήκες, και ιδιαίτερα με την κλιματική αλλαγή, αυτές οι διαφορές ανάμεσα στις περιοχές φαίνεται να εντείνονται. Έχοντας συνηθίσει τις αστικές συνθήκες, ενδέχεται να είναι δύσκολο να προβλέψεις και συνεπώς να προετοιμαστείς για τα φαινόμενα στον επερχόμενο τόπο κατοικίας σου.

Τι χρειάζεται όμως να κάνεις πρακτικά; Διερευνώντας την κατάσταση, βεβαιώσου ότι οι παροχές στη νέα σου οικία επαρκούν για να σε προστατέψουν και να σου εξασφαλίσουν ένα άνετο καθημερινό βιοτικό επίπεδο. Εκτός από την προσθήκη συσκευών, όπως ένας αφυγραντήρας, μικρές επισκευές ενδέχεται να χρειαστούν στη μόνωση.  Τόσο σε αυτή την περίπτωση όσο και για μεταρρυθμίσεις διευκόλυνσης (πχ.  Ηλεκτρολογικές παρεμβάσεις) θα χρειαστείς έναν έμπειρο επαγγελματία. Μιας και ακόμη δε θα έχει δημιουργήσει το δίκτυό σου, είναι καλύτερο να βρεις τον κατάλληλο μέσα από σελίδες παροχής υπηρεσιών, όπως το arximastoras.gr, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα περιοχών και υπηρεσιών.

Μετακομίζοντας στην εξοχή: Συμβουλές για σωστή προετοιμασία

Προσβασιμότητα

Πέρα από τις συνιστώσες που κάνουν τη ζωή στα μεγάλα αστικά κέντρα κουραστική, δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι μένοντας σε αυτά απολαμβάνουμε αρκετές ανέσεις και προνόμια. Ακόμη και αν στο θεωρητικό επίπεδο γνωρίζουμε ότι αυτή η αντιστοιχία θα χαθεί μετά τον τοπικό σας επαναπροσδιορισμό, δεν μπορούμε πάντα να κατανοήσουμε πώς μοιάζει αυτό στην πραγματικότητα. Η πρόσβαση και η απόσταση από δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, σχολεία και κυρίως ιατρικά κέντρα και φαρμακεία είναι απαραίτητο να διερευνηθεί και να αξιολογηθεί.

Κηπευτικές Εργασίες

Η ζωή στην εξοχή προσφέρει ένα ισχυρό πλεονέκτημα, το οποίο μπορεί εξαρχής να ανήκε στη λίστα με τα πλεονεκτήματα που σας οδήγησε στη λήψη της τελικής σας απόφασης.

Αν η κηπουρική ή η γεωπονική, γιατί όχι και η καλλιέργεια για προσωπική χρήση ανήκουν στο φάσμα των ενδιαφερόντων σου και ήταν από αυτά που πάντα ήθελες να ασχοληθείς σε μεγαλύτερη έκταση αλλά οι συνθήκες δεν το επέτρεπαν, τώρα σίγουρα τα πράγματα είναι ευνοϊκότερα.

Επισκεπτόμενος προκαταβολικά ένα κατάστημα με γεωπονικά είδη όπως το Agroprisma, έχεις την ευκαιρία να αναζητήσεις συμβουλές για την υλοποίηση του πλάνου σου, και κατά κύριο λόγο να υπολογίσεις τις οικονομικές απαιτήσεις, προκειμένου να προσαρμόσεις το πλάνο σου. Μην ξεχνάς να συμπεριλάβεις τα έξοδα που αφορούν την προστασία του!

Το ιδανικότερο, θα ήταν να επιλέξεις ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, έτσι ώστε να εξασφαλίσεις την πρόσβαση στα προϊόντα που χρειάζεσαι αλλά και να ανακαλύπτεις νέα, κάθε ώρα και στιγμή.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…