Μετακομίζοντας από την Αθήνα σε ένα νησί

Συντάκτης: Μαρία Βαγδούτη

Η ζωή στην Αθήνα πολλές φορές μπορεί να φαντάζει  ανυπόφορη, το άγχος και το στρες, η ταχύτητα της ζωής, η ποιότητα της διαβίωσης και πολλοί άλλοι παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν στην απόφαση για μετακόμιση σε ένα νησί, το  οποίο μπορεί να προσφέρει τις αλλαγές που χρειάζεσαι στη ζωή σου. Ίσως η απόφαση αυτή να αποδειχτεί η καλύτερη της ζωής σου, και σίγουρα θα σε αποζημιώσει για τις ανέσεις της πρωτεύουσας που χάνεις.

Δεν διαφωνώ ότι  η Αθήνα είναι μία πολύ όμορφη πόλη. Αλλά η κίνησή της, οι 2 ώρες που χαλάς κάθε μέρα σιχτιρίζοντας μέχρι να πας στην δουλειά σου, οι αγενείς άνθρωποι, το διαρκές άγχος, οι ασταμάτητοι θόρυβοι και η απουσία καθαρού αέρα καθιστούν αδύνατο να απολαύσεις την ομορφιά της. Έρχεται λοιπόν η στιγμή που πολύ απλά επιθυμείς να απομακρυνθείς απ’ όλα αυτά και να απομονωθείς κάπου που δεν θα ξαναχρειαστεί να υποφέρεις τις κόρνες στις 7 το πρωί.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευκαιρίες για δουλειά και τρόπος ζωής στην επαρχία

______________________

Τι σου προσφέρει η ζωή σε ένα νησί

  • Οι άνθρωποι είναι περισσότερο φιλικοί και πιο ήρεμοι. Οι άνθρωποι στα νησιά κινούνται πιο αργά. Κάθονται να απολαύσουν τον καφέ τους, θα σου πουν καλημέρα και θα σε βοηθήσουν όταν το χρειαστείς. Πιθανότατα οφείλεται στον τρόπο διαβίωσής τους, όπως και να ‘χει οι άνθρωποι στα νησιά βρίσκουν χρόνο να κάνουν ένα διάλλειμα και είναι πιο γαλήνιοι, κουράζονται λιγότερο και δεν είναι διαρκώς σε κακή διάθεση.
  • Έχεις δίπλα σου την φύση. Όλα είναι εντονότερα στο νησί. Βλέπεις εντονότερα χρώματα, γεύεσαι πιο νόστιμα φαγητά, ακούς απολαυστικούς ήχους αντί για θορύβους και όλα φαντάζουν λίγο πιο όμορφα. Η φύση είναι παντού γύρω σου και κάνει καλό στην υγεία και στην ψυχολογία σου.
  • Είναι φιλικό προς την οικογένεια. Σε περίπτωση που θες να μετακομίσεις με την οικογένεια σου να ξέρεις ότι είναι η καλύτερη επιλογή για τα παιδιά. Μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον ήσυχο και μη βίαιο. Μαθαίνει να εκτιμά την φύση και χαίρεται πολύ περισσότερο τη ζωή του, παίζει ανέμελο, έχει τη θάλασσα δίπλα του και αρκετή παρέα, εφόσον στα νησιά μετακομίζουν κυρίως οικογένειες.
  • Χαλαρώνεις. Ο χρόνος φαίνεται να κυλάει πιο αργά στο νησί. Δεν βρίσκεσαι σε διαρκή εγρήγορση, προλαβαίνεις να χαλαρώσεις, να πάρεις μία ανάσα και να διασκεδάσεις περισσότερο ην καθημερινότητα σου, χωρίς υποχρεώσεις που σε καταπνίγουν. Προλαβαίνεις να κάνεις τις δουλειές σου και σου περισσεύει χρόνος να πας για έναν περίπατο στη θάλασσα ή να διασκεδάσεις με τα παιδιά σου.

Μετακομίζοντας από την Αθήνα σε ένα νησί

Επαγγελματική αποκατάσταση

Ίσως να έχεις την εντύπωση ότι στην πρωτεύουσα οι επαγγελματικές προσφορές είναι περισσότερες και με μεγαλύτερη ποικιλία. Η αλήθεια είναι ότι τα νησιά προσφέρουν κατά κύριο λόγο εποχική απασχόληση, τους θερινούς μήνες, λόγω τουρισμού. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να βρεις μία απασχόληση, η οποία να σου προσφέρει οικονομική σιγουριά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.  Συγκεκριμένα υπάρχει μεγάλη απουσία εργατικού δυναμικού λόγω της στροφής στις μεγαλουπόλεις για εύρεση εργασίας ή και για απλή εγκατάσταση. Τα περισσότερα νησιά, όπως και οι επαρχίες αντιμετωπίζουν μεγάλα κενά και έχουν την δυνατότητα απορρόφησης εργαζομένων. Και φυσικά, οι καλοί δεν χάνονται, αν έχεις όρεξη και διάθεση για δουλειά μπορείς να βρεις εργασία οπουδήποτε.

Το νησί σου προσφέρει τη δυνατότητα να  ξαναφτιάξεις τη ζωή σου σε εντελώς διαφορετική βάση. Κάθε μετακόμιση σημαίνει και μία αρχή. Η αρχή αυτή σε ένα νησί μπορεί να είναι η εκκίνηση μιας ζωής χωρίς άγχος και προβλήματα, γεμάτη χαλάρωση και ξεγνοιασιά. Σε βοηθάει να ανέβεις ψυχολογικά και ανανεωθείς με τρόπους που ούτε θα φανταζόσουν και αν ονειρεύεσαι μία γαλήνια ζωή είναι η ιδανική επιλογή για εσένα.

Συντάκτης: Μαρία Βαγδούτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr