Μέσα που διευκολύνουν τις βουτιές σε κοντινή απόσταση από την Αττική

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη

Πως να εκμεταλλευτούμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για μια θέση στον ήλιο.

Διανύουμε την καλοκαιρινή περίοδο και ψάχνουμε να βρούμε οικονομικές λύσεις για να απολαύσουμε τη θάλασσα και τον ήλιο. Η πανδημία  έχει αλλάξει εντελώς το κοινωνικό, υγειονομικό, ψυχολογικό και οικονομικό τοπίο παγκοσμίως. Παρά ταύτα, υπάρχουν εναλλακτικές που βρίσκονται δίπλα μας και κυρίως δεν θίγουν πολύ το πορτοφόλι μας.

  • Τραμ: Κατεβαίνουμε στον Πειραιά και παίρνουμε τον ηλεκτρικό για να σταματήσουμε στο Νέο Φάληρο. Από εκεί, διασχίζουμε τη  γέφυρα και συναντάμε το τραμ  που τερματίζει στην περιοχή της Βούλας. Το τραμ κάνει στάσεις σε όλο το μήκος της παραλιακής λεωφόρου, έως ότου  φτάσει στη Βούλα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κανείς να σταματήσει σε όποια παραλία επιθυμεί. 

Υπάρχουν οι οργανωμένες παραλίες, όπου έχουν είσοδο. Σ’ αυτές εκτός από το αντίτιμο εισόδου, πληρώνουμε ξεχωριστά τον καφέ και την ξαπλώστρα  ή ένα από τα παραπάνω. 

Εν αντιθέσει, υπάρχουν και οι μη οργανωμένες  παραλίες, όπου δεν υπάρχει καθόλου εισιτήριο εισόδου. Αρκεί να προμηθευτεί κάποιος από το σπίτι του τα απαραίτητα (για παράδειγμα, ομπρέλες θαλάσσης, καρέκλες, καφέδες, σνακ ).

  • Προαστιακός: Στον Προαστιακό έχουμε πρόσβαση είτε από τον  Πειραιά, είτε από τον Σταθμό Λαρίσης.  Είναι  άμεσος, ασφαλής και γρήγορος. Μπορούμε να φτάσουμε πολύ εύκολα και χωρίς   ταλαιπωρία σε κάποιον κοντινό παραθαλάσσιο προορισμό. Δημοφιλείς παραλίες για ονειρικές βουτιές είναι η παραλία των Αγίων Θεοδώρων, της Κινέτας και του Κιάτου. Από την άλλη πλευρά, μπορούμε να επιλέξουμε την παραλία της Αυλίδας, η οποία βρίσκεται ανάμεσα σε Βοιωτία και Χαλκίδα. Όποια επιλογή όμως και να κάνουμε σίγουρα θα μας δικαιώσει.
  • Λεωφορείο: Το λεωφορείο αποτελεί κι αυτό με την σειρά του μία επιλογή χαμηλού κόστους. Συνίσταται για μετακινήσεις σε διάφορους παραλιακούς προορισμούς εντός της Αττικής. Υπάρχουν λεωφορεία με προορισμό τον  Φλοίσβο, τον Άλιμο, τον Άγιο Κοσμά, την Γλυφάδα και την Βούλα. Ορισμένα, πάνε ακόμη πιο μακριά, όπως για παράδειγμα Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Αγία Μαρίνα, Λαγονήσι και Σαρωνίδα

Το λεωφορείο ενώνει και εξυπηρετεί πολλές περιοχές. Καλό είναι αν το επιλέξουμε τελικά να το πάρουμε από την αφετηρία, έτσι ώστε να έχουμε την δυνατότητα να βρούμε κάποια θέση προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούμε, ειδικά αν είναι μεγάλη η διαδρομή.

Ό, τι και να επιλέξουμε από τα παραπάνω, σίγουρα αξίζει τον κόπο και προπάντων συμφέρει την τσέπη μας.

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.