#Μένουμε_σπίτι γράφοντας τη δική μας ιστορία

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Το ότι μένουμε σπίτι αυτή την περίοδο είναι μια επιλογή που δείχνει αγάπη στον εαυτό μας και στον συνάνθρωπό μας και υπεύθυνη στάση. Το πλεόνασμα χρόνου που αποκτήσαμε ξαφνικά και για όσο ακόμα χρειαστεί, είναι μια ιδανική ευκαιρία για να το αφιερώσουμε στον εαυτό μας και στην προσωπική μας ανάπτυξη.

Μπορούμε να στοχαστούμε πάνω στη ζωή μας. Να δούμε κατάματα τις επιλογές μας μέχρι σήμερα, κατά πόσο αντανακλούν τα θέλω μας. Να ονειρευτούμε και να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Τι καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό γράφοντας τις σκέψεις και τα όνειρά σου στο δικό σου “Τετράδιο ονείρων και πραγματοποιήσεων”; Ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο που δημιούργησε ο Νικόλας Σμυρνάκης, με στόχο να μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Μπορείτε να κερδίσετε αυτό το βιβλίο συμμετέχοντας στο διαγωνισμό του Believe In You Friends αυτής της εβδομάδας.

https://www.flowmagazine.gr/believeinyoufriends/

Γράψτε τη δική σας ιστορία σε αυτό το ξεχωριστό βιβλίο, που είναι κάτι ανάμεσα σε ημερολόγιο, εγχειρίδιο αυτοβελτίωσης και βιβλίο. Με πολύ προσεγμένη αισθητική που δεν συναντάς ούτε σε βιβλία, ούτε σε ημερολόγια, σε εμπνέει να γράψεις τις πολύτιμες σκέψεις σου και να το χρησιμοποιήσεις ως οδηγό ζωής. Ένα πρωτότυπο ημερολόγιο που δεν απαιτείται να το ξεκινήσετε 1η Ιανουαρίου, όπως συνηθίζεται, αλλά μπορείτε από οποιαδήποτε μέρα και για ένα έτος.

Κάθε μήνα καταγράφετε τους στόχους σας, τους οποίους τους σπάτε στη συνέχεια σε εβδομαδιαίους και ημερήσιους. Στο τέλος του μήνα γράφετε τη Λίστα της Νίκης σας, καθώς και τη Λίστα Ευγνωμοσύνης, για να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε όλα όσα πήγαν καλά μέσα στο μήνα και να πάρετε θάρρος.

Σας προτρέπει επίσης ο συγγραφέας να καταγράψετε και τις Εκκρεμότητές σας για τον επόμενο μήνα. Χωρίς ντροπή ή ενοχές καταγράψτε όλα όσα αναβάλλατε και δεν υλοποιήσατε όπως είχατε σχεδιάσει. Είναι φυσιολογικό να συμβεί.

Το να το γράψουμε όμως ξανά ως εκκρεμότητα για τον επόμενο μήνα, μας βοηθάει να μην το αναβάλλουμε για πάντα… κοινώς να εγκαταλείψουμε το στόχο μας. Αυτό και μόνο είναι μια σημαντική καινοτομία του βιβλίου, το ότι σε βοηθάει να αναπτερώνεις το ηθικό σου παρά τις αδυναμίες σου και να μαζεύεις τις δυνάμεις σου για να προχωράς μπροστά.

Είναι μια πολύτιμη ικανότητα ευελιξίας και προσαρμοστικότητας που όλοι θα χρειαστούμε στην “Μετά Κορονοϊού” εποχή που θα ζήσουμε. Σκεφθείτε πόσες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, είδαν τα σχέδιά τους να ανατρέπονται και να αναγκάζονται να τα αναβάλλουν… επ’ αόριστον. Δεν θα πρέπει να βρουν τη δύναμη να προχωρήσουν με τις νέες συνθήκες που θα διαμορφωθούν;

Η ιστορία γράφεται πάντα με το συλλογικό άθροισμα των πράξεων του καθενός. Ο καθένας μας αυτή τη στιγμή γράφει ιστορία με το δικό του τρόπο. Το θέμα είναι ότι ο τρόπος του καθενός, αυτή τη στιγμή, επηρεάζει την ιστορία των άλλων. Αλλά αυτό πάντα συνέβαινε ιστορικά.

Γράψτε λοιπόν τη δική σας ιστορία, με τρόπο που θα θέλατε να διαβάζετε με καμάρι και χαρά στα εγγόνια σας στο μέλλον. Είναι στο χέρι σας!!!

Με αγάπη,

Εύη Ξυραφά

Bio Εύη Ξυραφά

Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας. Δημιουργός του Believe In You, που διοργανώνει σεμινάρια προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης για το ευρύ κοινό.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106128281, 6937524688

Websitehttp://www.believeinyou.gr/

Email: info@believeinyou.gr

Facebook: https://www.facebook.com/BelieveInYou.gr

Skype: evi_xyrafa

Αν ενδιαφέρεστε για ατομικές συναντήσεις coaching από κοντά, τηλεφωνικά ή μέσω skype, επικοινωνήστε μαζί μου. Θα χαρώ να σας βοηθήσω σε κάθε βήμα!

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…