Melissa Gentz: «Μην αποδέχεστε σχέσεις κακοποίησης»!

Συντάκτης: Evelina Petriti

Melissa Gentz: «Καμιά γυναίκα δεν πρέπει να αισθάνεται ντροπιασμένη ή ένοχη επειδή έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας».

Το όνομά της είναι Melissa Gentz. Είναι μόλις 22 χρονών και ζει στη Βραζιλία. Σπουδάζει μοριακή βιολογία και είναι εξαιρετικά ενεργή στα social media, ιδίως στο instagram όπου έχει 219.000 ακόλουθους να την παρακολουθούν να ποστάρει  φωτογραφίες με θέματα κυρίως τη μόδα, τα ταξίδια και τη ζωή της στο πανεπιστήμιο.

Η Melissa τράβηξε όμως την προσοχή του συνόλου των media της Βραζιλίας -κι όχι μόνο- μέσα από ένα εξαιρετικά δυσάρεστο συμβάν. Ο σύντροφός της Erick Bretz, γιος επιχειρηματία- για την ακρίβεια η οικογένειά του έχει τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Βραζιλία-  και πρωταθλητής motocross της άσκησε σωματική βία.

Η ιστορία έχει ως εξής: Το ζευγάρι έβγαινε για τρεις μήνες. Ο Bretz λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για την αϋπνία, αλλά  σύμφωνα με την αστυνομική έκθεση ο συνδυασμός φαρμάκων και υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ τον οδηγούσε σε «βίαια ξεσπάσματα». Ο καβγάς ξεκίνησε τα ξημερώματα εξαιτίας μιας  φωτογραφίας που πόσταρε η Melissa στο instagram. Η φωτογραφία αυτή οδήγησε σε μια αναίτια κρίση ζήλιας το σύντροφό της, ο οποίος της άρπαξε το κινητό και τη διέγραψε. Όπως παραδέχεται η Melissa, ένιωσε ιδιαίτερα ενοχλημένη από αυτή την παρεμβατική, βίαιη πράξη κι έκανε το λάθος να τον σπρώξει. Αυτό πυροδότησε μιαν αλυσιδωτή έκρηξη βίας από την πλευρά του Bretz. Οι εικόνες που περιγράφει  είναι σοκαριστικές: την έριξε στο πάτωμα, την κλωτσούσε στο κεφάλι και προσπάθησε να τη στραγγαλίσει με τα πόδια του! Στη συνέχεια την έσυρε από τα μαλλιά σε όλο το δωμάτιο, γρονθοκοπώντας τη στο πρόσωπο, ενώ έσπασε κι ένα μπουκάλι πάνω της. Η Gentz προσπάθησε να ξεφύγει αλλά ο σύντροφός της την κλείδωσε μέσα στην τουαλέτα του διαμερίσματος. Τελικά, κατάφερε να διαφύγει και να ζητήσει βοήθεια από το θυρωρό της πολυκατοικίας, ο οποίος κάλεσε και τις πρώτες βοήθειες. Τα υπόλοιπα πια αφορούν τη Δικαιοσύνη με τη Gentz να έχει κάνει ασφαλιστικά μέτρα στο πρώην σύντροφό της.

Melissa Gentz: «Μην αποδέχεστε σχέσεις κακοποίησης»!

Η περιβόητη φωτογραφία για την οποία κακοποιήθηκε βάναυσα

Η ιστορία όμως δε σταματά εδώ. Η αλήθεια είναι πως  και μόνο στην ανάγνωση αυτού του περιστατικού το αίσθημα της αποστροφής αλλά και της ντροπής είναι ιδιαίτερα έντονο, ακόμα και σε εμάς που παρακολουθούμε αυτήν την ιστορία ως έξωθεν παρατηρητές.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πού μπορώ να απευθυνθώ αν βιώνω ενδοοικογενειακή βία

______________________

Μια γυναίκα βρέθηκε σε αυτήν την πραγματικά δύσκολη, επώδυνη, ντροπιαστική θέση. Και το φυσικό επόμενο, αυτό που έχουμε συνηθίσει να περιμένουμε, είναι  η γυναίκα αυτή να προσπαθεί να κρύψει  το περιστατικό, να μη μιλά για κάτι που την πονά και την ντροπιάζει. Στην περίπτωση όμως της Melissa τα πράγματα είναι διαφορετικά, γεγονός που καθιστά αυτό το γενναίο κορίτσι άξιο θαυμασμού. Η Melissa δεν κρύφτηκε, ούτε σιώπησε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Evelina Petriti,

Influence:

Storyteller