Μειώσεις τιμών στις κλήσεις προς κινητά στην Ελλάδα!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Μειώσεις μέχρι 45% οι κλήσεις προς κινητά στην Ελλάδα!Τρία λεπτά του ευρώ λιγότερη χρέωση για κάθε λεπτό ομιλίας υπόσχεται η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)! Για το «καλό» της τσέπης μας κινείται η απόφαση της επιτροπής, η οποία αποφάσισε να μειώσει τη χρέωση της ομιλίας από κινητό προς άλλα δίκτυα (σταθερά και κινητά). Ακόμα και αν η μείωση δεν φαίνεται μεγάλη, αν υπολογίσουμε τις καθημερινές κλήσεις και τα λεπτά ομιλίας μας… θα διαπιστώσουμε ότι το συνολικό ποσό είναι αρκετά ικανοποιητικό. Πάντως, η διαφορά αναμένεται να είναι εμφανής, καθώς οι λογαριασμοί του κινητού θα «κατεβαίνουν», ενώ συγχρόνως τα λεπτά ομιλίας θα καλύπτουν τις ανάγκες των καταναλωτών…

Ειδικότερα, η μείωση είναι ικανή να αποφέρει κατά 45% πιο μικρές χρεώσεις, καθώς το τέλος τερματισμού κυμαίνεται σήμερα στα 4,95 λεπτά του ευρώ, ανά λεπτό κλήσης. Παρόλα αυτά, η ΕΕΤΤ έλαβε την πρωτοβουλία να ελαττώσει τη χρέωση κατά 80% μέσα στους επόμενους πέντε μήνες! Το αποτέλεσμα δεν θα είναι άλλο από το να διαμορφωθεί η χρέωση ομιλίας από την 1η Φεβρουαρίου 2013 στα 1,01 λεπτά του ευρώ. Άλλωστε, υπολογίζεται ότι μόνο για το 2012 τα έξοδα για τις τηλεφωνικές κλήσεις θα μειωθούν κατά 45 εκατ. ευρώ.

Μειώσεις μέχρι 45% οι κλήσεις προς κινητά στην Ελλάδα!Παράλληλα, το τέλος τερματισμού θα μετατραπεί στα 3,60 λεπτά του ευρώ από την 1 Αυγούστου, στα 2,30 λεπτά του ευρώ από την 1η Νοεμβρίου και στα 1,01 λεπτά από την 1η Ιανουαρίου 2013. Οι σημαντικοί πάροχοι, σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, είναι οι εταιρίες της Vodafone, της Wind και κυρίως της Cosmote (λόγω του αριθμού των πελατών της), οι οποίες βέβαια θα «χάσουν» μεγάλα ποσά από τα έσοδά τους. Ανάλογες κινήσεις έχουν πραγματοποιηθεί και σε άλλες χώρες της Ε.Ε., οι οποίες πραγματοποίησαν παρόμοιες μειώσεις στις κλήσεις προς κινητά, όπως είναι το Βέλγιο, η Γαλλία, η Ισπανία και η Βρετανία.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.