Μεγάλη εταιρεία ανακαίνισε το Πνευματικό Κέντρο Σαμοθράκης

Συντάκτης: Flowmagazine

Μεγάλη εταιρεία ανακαίνισε το Πνευματικό Κέντρο ΣαμοθράκηςΤο όνειρο της Δήμητρας Κουφίδου από τη Σαμοθράκη έγινε πραγματικότητα και το ανακαινισμένο Πνευματικό Κέντρο παραδόθηκε στους κατοίκους της Σαμοθράκης! Η 3η ενέργεια “Ο κόσμος μας, εσύ” ολοκληρώθηκε, κάνοντας καλύτερη την καθημερινότητα πολλών κατοίκων! Την Κυριακή 3 Μαρτίου όλοι οι κάτοικοι χάρηκαν στην μεγάλη γιορτή που διοργάνωσε η Cosmote για την παράδοση του ανακαινισμένου Πνευματικού Κέντρου στη Χώρα Σαμοθράκης.

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στα πολλά εργαστήρια που οργανώθηκαν από την Cosmote και είχαν την ευκαιρία να παίξουν σκάκι, να κάνουν κατασκευές με πηλό, να χορέψουν, να παίξουν με τον κλόουν, να πλοηγηθούν στο ίντερνετ, να ακούσουν παραμύθια από την παραμυθού, να σκαρφαλώσουν στον τοίχο αναρρίχησης, να παίξουν το παιχνίδι των αρχαιολογικών ανασκαφών και φυσικά να παίξουν στην παιδική χαρά.

Μεγάλη εταιρεία ανακαίνισε το Πνευματικό Κέντρο ΣαμοθράκηςΑν και ο καιρός ήταν αρκετά κρύος και φυσούσε ψυχρός βοριάς η προσέλευση ήταν εκπληκτική και πάνω από 300 άτομα χάρηκαν αυτή τη γιορτή. Βοήθησε εξάλλου και η στέγαση της αυλής που προβλέφθηκε και τα μεζεδάκια που προσφέρθηκαν!

Στο Πνευματικό Κέντρο δημιουργήθηκε νέα βιβλιοθήκη, πλήρως εξοπλισμένος χώρος γυμναστικής, χώρος δημιουργικών δραστηριοτήτων και αναψυχής για παιδιά, ενώ εγκαταστάθηκαν σύστημα video-προβολών και ηλεκτρονικοί υπολογιστές με δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στον ίδιο χώρο έγινε προβολή της ταινίας ‘’Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι’’ του Ι. Σμαραγδή μια εκδήλωση με μεγάλη συμμετοχή που έγινε αποδεκτή από τον κόσμο με την ίδια θέρμη.

Μεγάλη εταιρεία ανακαίνισε το Πνευματικό Κέντρο ΣαμοθράκηςΤο κόστος πλήρους ανακατασκευής του κτιρίου, καθώς και όλα τα έξοδα αγοράς του εξοπλισμού του, καλύφθηκαν αποκλειστικά από την Cosmote. Με στόχο τη μέγιστη αξιοποίηση του παραπάνω έργου, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας έχει προγραμματίσει σειρά δράσεων, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, αλλά και προγράμματα προληπτικής ιατρικής και θεραπευτικής παρέμβασης που θα απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους της Σαμοθράκης. Επιπλέον η Cosmote, μέσω του προγράμματος «Πλοήγηση στον Κόσμο», παρέχει σε όλα τα σχολεία της Σαμοθράκης δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε υψηλές ταχύτητες, καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες εκπαίδευσης. Ήδη, έχει εγκατασταθεί στα σχολεία ο απαραίτητος τεχνολογικός εξοπλισμός.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…