Με ποιον τρόπο μπορούμε να καθυστερήσουμε τον κύκλο μας;

Συντάκτης: Μαρία Παναγή

Πολλές γυναίκες νιώθουν βαριά συμπτώματα κατά τη διάρκεια της περιόδου, οπότε το μόνο που θέλουν είναι ξεκούραση, χωρίς υπερβολικές υποχρεώσεις. Η περίοδος δυστυχώς φέρνει  κοιλιακούς  πόνους  και πονοκεφάλους. 

Επομένως, αναλόγως τη μέρα, καθίσταται δύσκολο να παρεβρεθείτε  σε  κοινωνικές υποχρεώσεις, τις οποίες δεν μπορείτε να αθετήσετε. Και όμως υπάρχουν τρόποι ανακούφισης από τους πόνους και την αδυναμία. Για παράδειγμα το μηλόξυδο μειώνει το διαβήτη και είναι το κατάλληλο προϊόν για την απώλεια βάρους. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να προσθέσετε τρία κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο σε ένα ποτήρι νερό,  τρεις  φορές  τη μέρα για μία  εβδομάδα. Αυτό μπορεί να καθυστερήσει  την έναρξη του κύκλου σας και κατ’επέκταση των ενοχλητικών συμπτωμάτων. 

Μπορεί  επίσης να  έχετε ακούσει  ότι   το καρπούζι είναι ένα μαγικό συστατικό για την περίοδο και δεν είναι ψέμα αφού  είναι πολύ ωφέλιμο. Το καρπούζι βοηθάει στη μείωση της  θερμοκρασίας του σώματος   και  σας δροσίζει  στις  υψηλές  θερμοκρασίες. 

Είναι πολύ  σημαντικό να κάνετε μια σωστή διατροφή που θα περιέχει πολλά φρούτα και λαχανικά έτσι ώστε λαμβάνετε τις απαραίτητες και σωστές θρεπτικές ουσίες. Η κατανάλωση ζάχαρης αντιθέτως, δεν ενδείκνυται για τις μέρες αυτές.  

Άλλη μία  χρήσιμη συμβουλή  που αξίζει να δοκιμάσετε,  είναι η ανάμειξη νερού με λεμόνι. Είναι μια πολύ απλή διαδικασία: απλώς πρέπει να βάλετε τέσσερα κουταλάκια του γλυκού χυμού λεμόνι στο νερό σας. Μπορεί η γεύση του να είναι λίγο όξινη και να μην είναι αρεστή, αλλά σίγουρα κάνει καλό.

Ίσως σας φανεί λίγο περίεργο, αλλά στην καθυστέρηση του κύκλου συμβάλλει σημαντικά η κατανάλωση φάβας. Χρειάζεται μόνο να τη φάτε με άδειο στομάχι για μια εβδομάδα πριν την αναμενόμενη ημερομηνία.

Εν κατακλείδι, θυμηθείτε να προσέχετε τον εαυτό σας  και να ξεκουράζεστε,  διότι θα χρειαστείτε όση δύναμη και ενέργεια   για τις δύσκολες  μέρες που έρχονται.

Συντάκτης: Μαρία Παναγή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.