“Με ποδήλατο στη δουλειά”

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

«Με ποδήλατο στη δουλειά»Ένας εναλλακτικός διαγωνισμός, που θα εμπνεύσει εργαζόμενους να γίνουν φιλικοί με το περιβάλλον και να μετακινούνται προς την εργασία τους αποκλειστικά με ποδήλατο, έχει ξεκινήσει από τις 15 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 14 Ιουνίου.

Η συγκεκριμένη καμπάνια παροτρύνει τους εργαζόμενους να αρχίσουν να πηγαίνουν στη δουλειά με το ποδήλατο, προωθεί τα πλεονεκτήματα αυτής της μετακίνησης στους εργοδότες και εν τέλει προβάλει τους εργοδότες που θα στηρίζουν το ποδήλατο. Σκοπός της είναι η δημιουργία ποδηλατικής κουλτούρας στους χώρους εργασίας.

Ο διαγωνισμός, γίνεται μεταξύ εργαζομένων που πάνε στη δουλειά με αυτόν τον τρόπο και γι αυτό, ο κάθε συμμετέχων θα πρέπει να καταγράφει τις διαδρομές και τα χιλιόμετρα που κάνει για το συγκεκριμένο διάστημα στην ιστοσελίδα του «Με ποδήλατο στη δουλειά». Εκτός όμως από ατομική, μπορεί να γίνει και ομαδική συμμετοχή. Οι ομάδες αποτελούνται από 1-4 ποδηλάτες και ανήκουν προαιρετικά σε μια εταιρία/οργανισμό. Κάθε μέλος μιας ομάδας καταχωρεί ξεχωριστά τις διαδρομές και τα χιλιόμετρα που έκανε, τα οποία προστίθενται στην ομάδα. Οι ομάδες συναγωνίζονται μεταξύ τους με κριτήριο τον συνολικό αριθμό διαδρομών της ομάδας.

Τα κέρδη για τους συμμετέχοντες είναι η διασκέδαση που προσφέρει το ποδήλατο και ο ελάχιστος ανταγωνισμός, η φήμη (καθώς τα αποτελέσματα που αναρτούνται θα μείνουν δημοσιευμένα κατά τη διάρκεια του χρόνου) και η προώθηση της ποδηλατικής μετακίνησης γενικά. Μέχρι στιγμή, βάσει της ιστοσελίδας, παρουσιάζει ενδιαφέρον πως συμμετέχουν 97 οργανισμοί και εταιρείες με 585 ποδηλάτες χωρισμένους σε 178 ομάδες. Με τα δρομολόγιά τους μάλιστα, έχουν «διασώσει» 5857 λίτρα βενζίνης και 13594 κιλά διοξείδιο του άνθρακα.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr