Μαθαίνοντας από τον πόνο…

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Ο πόνος είναι ένα βίωμα που επηρεάζει με διαφορετικό τρόπο τον καθένα. Άλλοι υποκύπτουν και χάνονται και άλλοι διδάσκονται και βγαίνουν πιο δυνατοί. Η δυναμικότητα του καθενός μπορεί να αξιοποιήσει τον πόνο με διαφορετικό τρόπο. Ο πόνος είναι το μάθημα της ζωής, το εμπόδιο που πρέπει να ξεπερνάμε για να συναντάμε κάτι καλύτερο.

Ο πόνος σας κάνει να εκτιμάτε τη ζωή

Όταν οι άνθρωποι ζουν με βιασύνη και με ατελείωτα καθήκοντα, ο χρόνος θα πρέπει να σταματήσει και να σας κάνει να σκέφτεστε τις αξίες για να είστε και πάλι ζωντανοί.

Ο πόνος σας κάνει πιο δυνατούς

Χρειάζεται μεγάλη δύναμη για να κοιτάξετε τον πόνο από μια άλλη οπτική γωνία, αλλά από τη στιγμή που είστε σε θέση να το κάνετε αυτό θα αναπτύξετε περισσότερη κατανόηση. Είναι μια ευκαιρία να αναπτυχθείτε μέσα από αυτό, για να μην καταστρέψετε τον εαυτό σας. Μάθετε να λέτε «ευχαριστώ» για αυτό που έχετε ή είχατε, να μην κλαίτε για αυτό που δεν έχετε. Να έχετε πίστη ότι υπάρχει κάτι καλύτερο για σας.

Ο πόνος είναι μια ευκαιρία να γίνετε καλύτεροι

Όταν συνειδητοποιήσετε πως όλα στην ζωή είναι προσωρινά, θα αλλάξετε σκεπτικό. Διότι δεν σας ανήκει τίποτα, οποιαδήποτε κατάσταση, πρόσωπο ή πράγμα δίνεται για ένα χρονικό διάστημα, ώστε να μπορείτε να μάθετε από αυτό. Μία φορά θα σας δοθεί η ευκαιρία και θα πρέπει να το αξιοποιήσετε όσο μπορείτε καλύτερα.

Μαθαίνετε να καταλαβαίνετε τους άλλους

Ο υψηλότερος σκοπός της ζωής μας είναι να κατανοήσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας. Σας δίνει σοφία, ειρήνη και βαθιά εσωτερική χαρά της ζωής. Όταν πραγματικά μπορείτε να εκφράσετε τη συμπόνια σας σε άλλους, όταν μπορείτε να φανταστείτε πώς αισθάνονται, δίνετε και μοιράζεστε αγάπη στη ζωή σας.

Ο πόνος σας διδάσκει να συγχωρείτε και να ζητάτε συγχώρεση

Εάν θέλετε πραγματικά να είστε ελεύθεροι και να ζήσετε χωρίς δυσαρέσκεια, πρέπει να συγχωρείτε και να ζητάτε συγχώρεση. Σας διδάσκει την ταπεινότητα. Η συγχώρεση είναι ένα ισχυρό μήνυμα.

Ο πόνος σας προετοιμάζει για κάτι καλύτερο

Πρέπει να χάσετε κάτι πρώτα για να πάρετε κάτι σε αντάλλαγμα. Αν δεν ξέρετε να χάνετε, δεν μπορείτε να κερδίζετε. Για να πάρετε πρέπει να μάθετε να εκτιμάτε τι έχετε και να το μοιραστείτε.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr