«Μας έλεγαν να μην κάνουμε παιδιά επειδή έχουμε νανισμό – κάναμε 3!»

Συντάκτης: Flowmagazine

Ένα ζευγάρι με νανισμό δέχθηκε έντονες επικρίσεις για την απόφασή του να αποκτήσει παιδιά. Παρόλα αυτά, δεν άκουσαν κανέναν και έφτιαξαν μια ευτυχισμένη οικογένεια!

Η Charlie είναι μία νέα μαμά που έχει νανισμό. Πάσχει από αχονδροπλασία, μια διαταραχή που ανατομικά χαρακτηρίζεται από μεγάλο κεφάλι, μικρά άκρα και χαμηλό ύψος. Ο σύζυγός της Kalen, έχει επίσης νανισμό, αλλά διαφορετικής μορφής.

Το δικαίωμα στην τεκνοποίηση 

Παρόλα αυτά, αποφάσισαν να αποκτήσουν οικογένεια, αν και υπήρχε ο κίνδυνος να περάσουν τα γονίδια αυτά στα παιδιά τους. Ήταν ένα ρίσκο που άξιζε να πάρουν, όπως λένε, παρά τις επικρίσεις που δέχτηκαν από το περιβάλλον τους και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

«Μπορεί να έχουμε όλοι νανισμό όμως οι ζωές μας είναι γεμάτες ευτυχία», λέει το ζευγάρι, καθώς λέει πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ποιος πρέπει να κάνει παιδιά και ποιος όχι. 

Ο καθένας μπορεί να αποκτήσει παιδί με νανισμό

 «Το 80% των ατόμων με νανισμό γεννιούνται από γονείς μέσου ύψους – ο καθένας μπορεί να αποκτήσει παιδί με νανισμό χωρίς προϋπάρχουσα κατάσταση και αν δεν ήταν οι γενετικοί έλεγχοι, μπορεί καν να μην το γνωρίζατε έως και μήνες μετά τη γέννηση», ανέφερε.

Τα λεγόμενά της επιβεβαιώνει το γεγονός πως τα δύο παιδιά της γεννήθηκαν με διαφορετικές γενετικές διαταραχές: η μεγαλύτερη κόρη της κληρονόμησε την αχονδροπλασία της μαμάς της, ενώ η μικρότερη κληρονόμησε τα γονίδια του μπαμπά της.

Η Charlie αναφέρει ότι στο τέλος της ημέρας, η επιλογή να αποκτήσουν παιδιά ήταν αποκλειστικά δική τους και ελπίζει η ιστορία της να ευαισθητοποιήσει περισσότερους ανθρώπους.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…