Γιατί είναι σημαντικό να τρως φρούτα εσύ που δεν τρως; Τα φρούτα παρέχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία ως μέρος …
Μαρμελάδα πορτοκάλι
Τι καλύτερο για να ξεκινήσετε τη μέρα σας από μια φετούλα ψωμί αλοιμμένη με μαρμελάδα πορτοκάλι! Θα σας ξυπνήσει τη διάθεση για μια κεφάτη και ενεργητική μέρα. Το γεγονός ότι θα είναι σπιτική, την κάνει ακόμη καλύτερη!
ΥΛΙΚΑ
5-6 Πορτοκάλια (να είναι πάνω από κιλό)
1 Λεμόνι
800 γραμμάρια ζάχαρη.
Τα φρούτα προσέχουμε να είναι ακέρωτα (δηλαδή χωρίς αυτή την γυαλάδα του εμπορίου) ή καλύτερα βιολογικά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αφού πλύνουμε καλά τα φρούτα μας, τα βάζουμε στη χύτρα με νερό μέχρι να τα σκεπάζει.
- Τα βράζουμε για δέκα (10΄) λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν, όχι όμως να σπάσουν ή να διαλυθούν.
- Εάν θέλουμε σε απλή κατσαρόλα ο χρόνος είναι πάνω από μισή ώρα. Το νερό αυτό το χύνουμε.
- Τα φρούτα μας μόλις κρυώσουν τα κόβουμε, πάνω σε ένα ξύλο κοπής σε λεπτές λωρίδες.
- Αφαιρούμε όλα τα κουκούτσια.
- Τα παίρνουμε τώρα μαζί με το χυμό τους, τα ζυγίζουμε και για κάθε ένα κιλό εσπεριδοειδή χρησιμοποιούμε 800 γρ. ζάχαρη.
- Στη συνέχεια ξαναβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 έως 30 λεπτά περίπου, έως ότου δέσει η μαρμελάδα.
Τώρα όπως είναι ζεστή η μαρμελάδα μας, παίρνουμε μία κουτάλα και την ρίχνουμε προσεχτικά στα βάζα μας. Όχι απότομα για μην μας σπάσουν. Όμως έτσι όπως είναι καυτή και κλείσουμε αμέσως το καπάκι, καταφέρνουμε να δημιουργηθεί το κενό αέρος που είναι απαραίτητο για την αεροστεγή σφράγιση. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο. Τα πορτοκάλια συνδυασμένα και με το λεμόνι, δίνουν μια υπέροχη γεύση!