Φτιάχνουμε το δικό μας μαλακτικό ρούχων με αιθέρια έλαια

Συντάκτης: Ελένη Γιμούκη

Σε όλους μας αρέσει να φοράμε καθαρά και μυρωδάτα ρούχα. Αισθανόμαστε και οι ίδιοι περισσότερο καθαροί, ξεκούραστοι και όμορφοι. Γι’ αυτό το λόγο ξοδεύουμε αρκετή ώρα στο σουπερμάρκετ για να επιλέξουμε το κατάλληλο μαλακτικό ρούχων. Ωστόσο, υπάρχει μια μαγική συνταγή που θα μας οδηγήσει να δημιουργήσουμε εμείς οι ίδιοι το μαλακτικό των ρούχων μας με το αγαπημένο μας άρωμα!

Τι υλικά χρειαζόμαστε;

1 λίτρο νερό

Μισό λίτρο άσπρο ξίδι

250 γραμμάρια σόδα μαγειρικής

20 σταγόνες αιθέριο έλαιο (γεράνι ή λεβάντα ή tea tree ή λεμόνι ή ευκάλυπτο ή πράσινο μήλο ή ότι άλλο προτιμάτε ) – βάλτε περισσότερες σταγόνες αν θέλετε πιο δυνατή μυρωδιά.

Ποια είναι τα βήματα που ακολουθούμε;

Μέσα σε ένα δοχείο, στο νεροχύτη της κουζίνας, αναμίξτε σιγά-σιγά όλα τα υλικά. Το μείγμα θα αφρίσει και στη συνέχεια θα κατακάτσει.

Χύστε το μέσα σε ένα πλαστικό μπουκάλι με καπάκι.

Προσθέτετε 1/4 κούπας (60 ml) μίγματος στο τελευταίο ξέβγαλμα ή τοποθετήστε το από την αρχή στην υποδοχή του μαλακτικού στο πλυντήριό σας.

Τέλος, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι το ξίδι λειτουργεί και ως αποσκληρυντής του νερού, αλλά και καθαρίζει το πλυντήριο μας από άλατα και υπολείμματα σαπουνιών παλαιότερων πλύσεων! Μαζί με την σόδα είναι ότι καλύτερο για την απολύμανση και τον καθαρισμό του πλυντηρίου!

Συμβουλή:

Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε καλά πριν κάθε χρήση!

Σε τι χρησιμεύει το ξίδι;

Το ξίδι κάνει καλό στο πλυντήριο μιας και το προστατεύει από τα άλατα. Ξεπλένει υπολείμματα σαπουνιού από τα ρούχα και τα «φρεσκάρει». Είναι οικολογικό (για τη δική σας υγεία αλλά και για το περιβάλλον). Τέλος, είναι αντιμυκητιακό, αντισηπτικό, φυσικό μαλακτικό.

Όπως βλέπετε τα βήματα είναι απλά και τα υλικά ελάχιστα, ώστε να φτιάξετε κι εσείς το δικό σας μαλακτικό για τα ρούχα σας. Διαλέξτε λοιπόν το αιθέριο έλαιο που προτιμάτε και ετοιμάστε το μαλακτικό για το επόμενο πλύσιμο των ρούχων σας!

Συντάκτης: Ελένη Γιμούκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.