Μακριές και πυκνές βλεφαρίδες… για σαγηνευτικό βλέμμα!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Μακριές και πυκνές βλεφαρίδες… για σαγηνευτικό βλέμμα!Αφήστε στο παρελθόν τις αραιές και κοντές βλεφαρίδες και αποκτήστε εκφραστικά μάτια… που δεν ξεχνιούνται εύκολα! Οι μακριές και «δυνατές» βλεφαρίδες μπορούν να σας χαρίσουν ένα διαπεραστικό βλέμμα, απογειώνοντας την εμφάνιση σας. Δεν χρειάζεται να κάνετε υπερβολές με τη μάσκαρα ή να ταλαιπωρείτε τις βλεφαρίδες σας, καθώς οι παρακάτω τρόποι θα σας προσφέρουν βλεφαρίδες… σαν ψεύτικες!

Κάντε θαύματα με το μακιγιάζ των ματιών

Και όμως, το μακιγιάζ μπορεί να «μεγαλώσει» τις βλεφαρίδες σας. Αγοράστε σκιές με διαφορετικές αποχρώσεις από ένα χρώμα και «παίξτε» με το μακιγιάζ σας. Επιλέξτε ένα απαλό χρώμα για τη βάση, ένα ιδιαίτερο για μεγαλύτερη ευκρίνεια και ένα σκούρο για αντίθεση. Παράλληλα, εφαρμόστε ένα μαύρο ή καφέ eyeliner, όσο πιο κοντά στη γραμμή του άνω βλεφάρου, ώστε να διογκωθούν οπτικά οι βλεφαρίδες σας. Εναλλακτικά, περάστε την εσωτερική γωνία των ματιών σας με ένα λευκό μολύβι.

Μακριές και πυκνές βλεφαρίδες… για σαγηνευτικό βλέμμα!Βάλτε ελαιόλαδο ή βαζελίνη στις βλεφαρίδες σας

Το ελαιόλαδο και η βαζελίνη αποτελούν δυο σπιτικές θεραπείες που προσφέρουν ποιότητα στις βλεφαρίδες σας. Το λαδάκι ανανεώνει το δέρμα και κάνει τα μάτια σας πιο λαμπερά. Εφαρμόστε λίγη ποσότητα κάθε βράδυ στα βλέφαρα σας, κάνοντας παράλληλα μασάζ στην περιοχή των βλεφάρων. Όσον αφορά τη βαζελίνη, απλώστε λίγη στα δάχτυλά σας και τρίψτε την καλά. Κλείστε τα μάτια και αγγίξτε τη βλεφαρίδα σας, από τη ρίζα έως την άκρη, χωρίς να την τραβάτε. Και στις δυο περιπτώσεις, το πρωί ξεπλύνετε το πρόσωπο σας με χλιαρό νερό.

Χρησιμοποιήστε ψαλίδι για βλεφαρίδες

Πάρτε το ψαλίδι για βλεφαρίδες στο χέρι σας και πιέστε το μπικουτί όσο πιο κοντά στις ρίζες, κρατώντας το εργαλείο στη θέση του για τουλάχιστον δέκα δευτερόλεπτα. Κάτι τέτοιο θα τις «γυρίσει» προς τα πάνω! Βέβαια, μην χρησιμοποιήσετε το εργαλείο, αφού έχετε βάλει μάσκαρα, γιατί θα καταστραφούν οι βλεφαρίδες σας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε λίγο πούδρα πάνω τους… για έξτρα όγκο και περάστε τα μάτια σας με αρκετές στρώσεις μάσκαρα.

Μακριές και πυκνές βλεφαρίδες… για σαγηνευτικό βλέμμα!Ξεβαφτείτε με απαλές κινήσεις και προσεκτικά

Μπορεί να βιάζεστε να πέσετε κάτω από τα σκεπάσματα το βράδυ, αλλά κατά το ντεμακιγιάζ των ματιών δεν πρέπει να τρίβετε σκληρά τις βλεφαρίδες σας. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό γαλάκτωμα καθαρισμού, ειδικό για τα μάτια, που δεν θα σας οδηγήσει στο δυνατό τρίψιμο των βλεφαρίδων σας. Προσοχή! Αντιμετωπίστε ευαίσθητα το πρόσωπο και τα μάτια σας και μην χάνετε αρκετές βλεφαρίδες μαζί με τη μάσκαρα.

Πείτε «ναι» σε ένα δυναμωτικό προϊόν

Το κατάλληλο δυναμωτικό μπορεί να κάνει τις βλεφαρίδες σας… αγνώριστες! Τα γνωστά και ως σέρουμ προσφέρουν δύναμη και όμορφο σχέδιο στις βλεφαρίδες σας, αφού χαρίζουν μήκος αλλά και πυκνότητα στις βλεφαρίδες σας. Απλώστε το σέρουμ στο επάνω μέρος της βλεφαρίδας και αμέσως θα παρατηρήσετε ότι φαίνεται σαν ψεύτικη. Λίγο δυναμωτικό αρκεί για να δείτε τη διαφορά στα μάτια σας.

Μακριές και πυκνές βλεφαρίδες… για σαγηνευτικό βλέμμα!Μην κρατάτε τη μάσκαρα πάνω από 5 μήνες

Η ανανέωση των καλλυντικών σας είναι απαραίτητη… αφού η μάσκαρα ή η σκιά ματιών έχουν ημερομηνία λήξης. Μην κρατάτε τη μάσκαρα στο νεσεσέρ σας για πάνω από 5-6 μήνες, αφού μια «πηκτή» μάσκαρα μπορεί να βλάψει τις βλεφαρίδες σας. Προσπαθήστε να φροντίζετε τα καλλυντικά σας και να κλείνετε καλά τη μάσκαρα, ώστε να μην παίρνει αέρα και καταστρέφεται η ρευστότητα της.

Δοκιμάστε την εφαρμογή ψεύτικων βλεφαρίδων

Για τις πιο τολμηρές γυναίκες, οι ψεύτικες βλεφαρίδες αποτελούν την ιδανική λύση, αν και μπορούν να τις καταστρέψουν. Επιλέξτε ένα ζευγάρι που ταιριάζει χρωματικά με τις δικές σας βλεφαρίδες και βάλτε λίγο κόλλα στη βάση τους. Πιέστε τις βλεφαρίδες με το δάχτυλο σας πάνω στα μάτια και αφήστε την κόλλα να στεγνώσει για λίγα δευτερόλεπτα.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.