Μακιγιάζ ματιών ανάλογα με τον τύπο των βλεφάρων

Συντάκτης: Ελευθερία Δαμάλα

Μάθετε αν έχετε διπλά βλέφαρα, μονά ή βλέφαρα με κουκούλα, ώστε να τροποποιήσετε την τεχνική του μακιγιάζ σας για τα μοναδικά μάτια σας.

Έχετε προσπαθήσει ποτέ να ακολουθήσετε ένα makeup tutorial για μακιγιάζ ματιών και διαπιστώσατε ότι δεν λειτουργεί ή δεν κάνει για τα μάτια σας; Για όσες από εμάς δεν έχουν διπλά βλέφαρα, είναι συνηθισμένη περίπτωση. Εάν αγωνίζεστε να διορθώσετε το μακιγιάζ των ματιών σας – και οι δημοφιλείς τεχνικές δεν φαίνεται να έχουν νόημα – μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε τι είδους βλέφαρα έχετε.

Έχετε πιθανώς ακούσει για τα διάφορα σχήματα των ματιών (στρογγυλά, αμυγδαλωτά, βαθιά, γατίσια κ.λπ.), αλλά τα βλέφαρα είναι μια άλλη ιστορία. Εδώ αναλύουμε τη διαφορά μεταξύ των διπλών βλεφάρων, των μονών και των βλεφάρων με κουκούλα, ώστε να μπορέσετε να τροποποιήσετε την τεχνική του μακιγιάζ σας.

Μονά βλέφαρα

Τα μονά βλέφαρα στερούνται πτυχής που να τα χωρίζει σε δύο μέρη. Πολύ συνηθισμένα στους λαούς της Ανατολικής Ασίας, τα μονά βλέφαρα χαρακτηρίζονται από την ευθεία σύνδεση με τα μάτια με ένα τέντωμα δέρματος χωρίς ορατή πτυχή.

Διπλά βλέφαρα

Τα διπλά βλέφαρα έχουν μια ορατή πτυχή δέρματος, που τα χωρίζει σε δύο μέρη.

Βλέφαρα με κουκούλα

Τα βλέφαρα με κουκούλα έχουν μια πτυχή δέρματος που καλύπτει μερικώς -ή μερικές φορές πλήρως- τα βλέφαρα. Εάν έχετε βλέφαρα με κουκούλα, ενδέχεται να μην μπορείτε να δείτε τα βλέφαρά σας όταν κοιτάζετε κατευθείαν στον καθρέφτη. Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται με αυτό το χαρακτηριστικό, ενώ κάποιοι τα αναπτύσσουν με την πάροδο του χρόνου και την ηλικία.

Ποιο στυλ εφαρμογής είναι καλύτερο για εσάς;

Ανάλογα με τα βλέφαρά σας, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τον τρόπο που κάνετε το μακιγιάζ των ματιών σας για καλύτερα αποτελέσματα. Εάν έχετε μονά βλέφαρα, για παράδειγμα, μπορεί να μην έχετε ορατή πτυχή για να ορίσετε με σκιά ματιών. Αντ’ αυτού, δοκιμάστε να βάλετε σκιά κατά μήκος των άνω βλεφαρίδων σας για να ορίσετε το μάτι σας.

Εάν έχετε μάτια με κουκούλα, οι περισσότερες συμβουλές και κόλπα των πιο σχιστών ματιών δεν λειτουργούν λόγω αυτής της πτυχής του δέρματος. Αντ’ αυτού, δοκιμάστε να χαλαρώσετε το μάτι σας και να εφαρμόσετε τη σκιά η το eyeliner πάνω από το κάτω βλέφαρο χωρίς να τεντώσετε το δέρμα.

Με διπλά βλέφαρα έχετε αρκετό χώρο. Χρησιμοποιήστε μια σκοτεινή σκιά για να ορίσετε την πτυχή του ματιού σας και να προσθέσετε βάθος στην εμφάνισή σας. Εάν τα βλέφαρά σας είναι λιπαρά, πουδράρετέ τα ελαφρά. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τη σκιά σας ανέπαφη από την πτυχή.

Τώρα που γνωρίζετε εάν έχετε διπλά βλέφαρα, μονά βλέφαρα ή βλέφαρα με κουκούλα, είστε ένα βήμα πιο κοντά στην εύρεση της τεχνικής μακιγιάζ που σας ταιριάζει.

Συντάκτης: Ελευθερία Δαμάλα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.