Μακιγιάζ και διαχείριση εντυπώσεων

Συντάκτης: Τάνια Ατζιαμή, Αισθητικός-Make up artist

Οι γυναίκες σήμερα χρησιμοποιούν το μακιγιάζ στην καθημερινότητά τους για να δείχνουν πιο όμορφες, καθώς μπορεί να ενισχύσει τη φυσική τους ομορφιά. Όμως, μπορεί να τις μεταμορφώσει και να αλλάξει τελείως τα χαρακτηριστικά τους και να μην αναγνωρίζονται. Το μακιγιάζ θεωρείται Τέχνη και θα πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα τον χαρακτήρα και τα θέλω της κάθε γυναίκας αλλά και την περίσταση. 

Πώς διαφορετικά μακιγιάζ αλλάζουν τελείως την εικόνα που δίνουμε στους άλλους.

Με το μακιγιάζ μπορούν να αλλάξουν όποτε και όπως θέλουν, να φαίνονται ρομαντικές, sexy, ελκυστικές, επιβλητικές, ζωηρές, πετυχημένες, νεότερες ή μεγαλύτερες. Μπορούν να επιλέξουν διαφορετικά μακιγιάζ ανάλογα με την εντύπωση που θέλουν να δώσουν στους γύρω τους. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε ότι η πρώτη ματιά είναι αυτή που θα κερδίσει τις εντυπώσεις. 

Για το λόγο αυτό πρέπει να προσέχουμε το μακιγιάζ που επιλέγουμε σε κάθε περίσταση και ανάλογα με ποιον έχουμε απέναντί μας. 

Πώς όμως μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα που δίνουμε στους άλλους με το μακιγιάζ;

Φυσικό – ρομαντικό μακιγιάζ

Ένα φυσικό και ρομαντικό μακιγιάζ είναι κατάλληλο για μία συνέντευξη για δουλειά, για ραντεβού, για τη δουλειά ή για εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σε αυτές τις περιστάσεις ισχύει η φράση όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο. Με αυτό το μακιγιάζ, θα υπογραμμίσετε την ευαισθησία σας, τον ρομαντισμό σας, τη θυληκότητα αλλά και τη φυσική σας ομορφιά. Χρησιμοποιήστε απαλές αποχρώσεις και ελαφρώς σβησμένες για να δημιουργήσετε ένα αγγελικό look. 

Μακιγιάζ με έμφαση τα κόκκινα χείλη

Το κόκκινο χρώμα στα χείλη, σας κάνει να εκπέμπετε αυτοπεποίθηση, προσθέτει λάμψη στο πρόσωπο και θα σας μεταμορφώσει σε μία sexy, μυστηριώδη, δυναμική και επιβλητική γυναίκα που όλοι κρέμονται από τα χείλη της. Επίσης, φαίνεστε ισχυρή, δεν φοβάστε και ό,τι θέλετε κάνετε τα πάντα για να το αποκτήσετε. Στο υπόλοιπο πρόσωπο επιλέξτε μία λαμπερή βάση για να ταιριάζει τέλεια με τα κόκκινα χείλη.

Μακιγιάζ και διαχείριση εντυπώσεων  

Μακιγιάζ με cat eye makeup

Αν επιλέγετε αυτό το μακιγιάζ σημαίνει ότι είστε σίγουρη για τον εαυτό σας, πολύ εκφραστική, με αυξημένη αυτοπεποίθηση και πολύ sexy. Επίσης, το eye look αυτό χρειάζεται πολύ προσοχή για να γίνει και αυτό σας κάνει να δείχνετε στους άλλους ότι πιστεύετε ότι οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και ότι είναι πολύ σημαντικές. 

Smokey eyes

Οι γυναίκες που προτιμούν το μακιγιάζ αυτό στα μάτια αποπνέουν μυστήριο και δίνουν την εντύπωση ότι έχουν εσωτερική δύναμη και έντονη την αίσθηση της σεξουαλικότητας. 

Παστέλ σκιές στα μάτια

Αν σας αρέσουν οι παστέλ σκιές τότε η εντύπωση που δίνετε στους άλλους είναι αυτή της αθώας, θηλυκής και ανέμελης γυναίκας. Με αυτές τις αποχρώσεις δείχνετε ότι δεν σας αρέσει να τολμάτε και θέλετε να νιώθετε ασφαλείς. 

Nude χείλη

Μία γυναίκα που επιλέγει nude χείλη συνήθως καταλαβαίνει και της αρέσει η ισορροπία στη ζωή της και δεν την ενδιαφέρει τι σκέφτονται οι άλλοι. Επιπλέον, έχει καλή την αίσθηση του χιούμορ και πάντα είναι με ένα χαμογελο στα χείλη. 

Έντονα φρύδια

Τα έντονα και τολμηρά φρύδια δείχνουν μία τελειομανή γυναίκα, με δύναμη και ισχυρή προσωπικότητα. 

Μακιγιάζ με ρουζ για όψη υγείας

Οι γυναίκες που δεν μπορούν χωρίς ρουζ φαίνονται πολύ προσιτές, ομιλητικές και με ζεστή προσωπικότητα. Κάνουν τους άλλους να τις προσεγγίζουν και να θέλουν να τις κάνουν φίλες τους, γιατί φαίνεται να πηγάζει από μέσα τους μία εσωτερική λάμψη. 

Χρωματιστά eyeliner

Με το χρωματιστό eyeliner δίνετε την εντύπωση ότι είστε γυναίκα που δεν φοβάται να αναλάβει τις ευθύνες της, να πάρει δύσκολες αποφάσεις, ρίσκα και προκλήσεις στη ζωή της. Παράλληλα φαίνεστε μία χαρούμενη γυναίκα που θέλει να τραβάει τα βλέμματα πάνω της. 

Μακιγιάζ και διαχείριση εντυπώσεων

Ελάχιστο μακιγιάζ

Αν δεν σας αρέσει το μακιγιάζ ή απλά σας αρέσει να βάφεστε ελάχιστα, τότε κάποιοι θα νομίζουν ότι είστε απλή ή βαρετή και κάποιοι άλλοι απλά θα σκεφτούν ότι είστε άνετη και αγαπάτε τον εαυτό σας όπως ακριβώς είναι. Δηλαδή, αφήνετε τη φυσική σας ομορφιά να φανεί προς τα έξω γιατί γνωρίζετε ότι δεν έχετε ανάγκη το μακιγιάζ για να την αναδείξετε. 

Συντάκτης: Τάνια Ατζιαμή, Αισθητικός-Make up artist

Influence:

Λατρεύω οτιδήποτε σχετίζεται με την ομορφιά, από περιποιήσεις προσώπου και σώματος, μακιγιάζ, μαλλιά μέχρι και ορισμένα θέματα διατροφής και υγιεινής ζωής…