Μακιγιάζ: Εύκολοι τρόποι για να βελτιώσουμε το σχήμα του προσώπου μας

Συντάκτης: Ζέφη Καλλίτση

Το μακιγιάζ είναι για τις γυναίκες ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που αφορά στην εξωτερική εμφάνιση. Με τις κατάλληλες κινήσεις και προσθέτοντας τις σωστές πινελιές έχουμε τη δυνατότητα να τονίσουμε τη φυσική ομορφιά, να βελτιώσουμε την εικόνα και να διορθώσουμε μικρές ατέλειες. Και επειδή κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό χρειάζεται και διαφορετικό μακιγιάζ για να αναδειχθεί Η βάση για να γίνει αυτό είναι να ταιριάζει το μακιγιάζ στο σχήμα του προσώπου. Έτσι λοιπόν θα δούμε τα τρία βασικά σχήματα και πως μπορούμε να τα βελτιώσουμε χρησιμοποιώντας τη τεχνική της φωτοσκίασης.

Οβάλ σχήμα προσώπου

Στην περίπτωση αυτή η εξωτερική γραμμή του προσώπου έχει σχήμα στρογγυλό το οποίο όμως λεπταίνει στην πάνω πλευρά στο μέτωπο και στην κάτω πλευρά στο πιγούνι. Είναι ένα σχήμα στο οποίο τα χαρακτηριστικά βρίσκονται σε ιδιαίτερη αρμονία. Στην περίπτωση του οβάλ προσώπου ο στόχος για να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα είναι να δώσουμε λίγη περισσότερη ένταση στις γωνίες και να τονίσουμε τα χαρακτηριστικά.

  • Αρχικά, χρησιμοποιούμε ένα ανοιχτόχρωμο conciler το οποίο το βάζουμε στην περιοχή κάτω από τα μάτια για να δώσουμε περισσότερη φωτεινότητα.
  • Στη συνέχεια απλώνουμε καλά το κατάλληλο make-up που επιλέξαμε για το χρώμα της επιδερμίδας μας.
  • Η σωστή φωτοσκίαση ολοκληρώνεται με το ρουζ του οποίου η απόχρωση είναι προτιμότερο να είναι αρκετά πιο σκούρα από το χρώμα του δέρματος.. Το ρουζ θα το βάλουμε ακριβώς κάτω από τα ζυγωματικά από τη μέση των ματιών και προς τα έξω μέχρι τα αυτιά όπως επίσης και στο μέτωπο πάνω από κάθε φρύδι με κατεύθυνση προς τα πάνω και έξω.

Τετράγωνο σχήμα προσώπου

Στην περίπτωση αυτή το περίγραμμα του προσώπου δίνει το σχήμα ενός τετραγώνου. Το πρόσωπο έχει πολλές γωνίες και η κάτω γνάθος διαγράφεται πιο έντονη απ’ ότι στα άλλα σχήματα.

  • Για να βελτιωθεί το σχήμα αυτό χρησιμοποιούμε conciler κάτω από τα μάτια. Από την εσωτερική γωνία των ματιών προς την εξωτερική και στη περιοχή γύρω από το στόμα.
  • Το make-up που θα χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια είναι προτιμότερο να μην έχει ιδιαίτερα φωτεινή απόχρωση και σιγουρευόμαστε ότι το έχουμε απλώσει πολύ καλά.
  • Το ρουζ που θα χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια θα το τοποθετήσουμε πάνω στα ζυγωματικά με κατεύθυνση προς τα έξω.
  • Πολύ σημαντικό για αυτό το σχήμα του προσώπου είναι ότι πρέπει να αποφεύγουμε τα στρογγυλεμένα φρύδια.

Στρογγυλό σχήμα προσώπου

Σ’ αυτή την περίπτωση το περίγραμμα του προσώπου είναι στρογγυλό δεν έχει γωνίες και συνήθως έχει μικρό μέτωπο με πιο μεγάλα μάγουλα. Στο σχήμα αυτό στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια εικόνα με περισσότερες γωνίες.

  • Αρχικά εφαρμόζουμε το conciler κάτω από τα μάτια και παράλληλα με τη βάση της μύτης για να δώσουμε τη αίσθηση του μήκους στο πρόσωπο.
  • Απλώνουμε καλά το make-up που έχουμε επιλέξει για το χρώμα δέρματός μας.
  • Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε ρουζ σε 2 αποχρώσεις. Την πιο σκούρα την χρησιμοποιούμε για τη περιοχή των ζυγωματικών και την δεύτερη την πιο ανοιχτόχρωμη την χρησιμοποιούμε για την περιοχή του μετώπου.

Παρατηρείστε λοιπόν το δικό σας σχήμα προσώπου και επιλέξτε την κατάλληλη τεχνική για εσάς.

KRYOLAN ΗΕLLAS

Εντυπωσιάστε με το νέο look που σας προτείνει η εταιρία KRYOLAN ΗΕLLAS για την Άνοιξη και το καλοκαίρι του 2012. Επισκεφτείτε το χώρο της, Παπαδιαμαντοπούλου 22 στην Αθήνα ή κλείστε ραντεβού τηλ. 210 72 49 961, 210 72 58 087 για να σας υποδείξουν σε μία ώρα τι είδους προϊόντα ταιριάζουν στην επιδερμίδα σας, τι πρέπει να αναδείξετε στο πρόσωπό σας και πώς. Και αντιμετωπίστε με επιτυχία το οποιοδήποτε πρόβλημα κάλυψης έχετε. Στα προϊόντα της εταιρίας συμπεριλαμβάνονται από σειρές μακιγιάζ που κάνουν αδιάβροχη κάλυψη, όπως αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας 2004, μέχρι φίνα σιλικονούχα make up εξαιρετικής υφής και μεγάλης σταθερότητας για νυφικό, τηλεοπτικό και κινηματογραφικό μακιγιάζ. www.kryolanhellas.gr

Συντάκτης: Ζέφη Καλλίτση,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.