Φτιάξτε μόνοι σας τα Στέφανα του Γάμου

Συντάκτης: Μίνα Χάμπα

Ο γάμος είναι από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της ζωής ενός ζευγαριού. Είναι η στιγμή που ονειρεύεστε τόσα χρόνια, που σχεδιάζετε και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Αυτό που μπορεί να κάνει τη στιγμή ακόμα πιο ξεχωριστή, είναι το να βάλετε τη δική σας πινελιά σε στοιχεία του γάμου, π.χ. φτιάχνοντας τα δικά σας χειροποίητα στέφανα ή μπομπονιέρες ή προσκλητήρια.

Ειδικά τα χειροποίητα στέφανα, έχουν και τη μεγαλύτερη αξία, εφόσον θα τα κρατήσετε μια ζωή ως αναμνηστικό και συμβολίζουν την ένωσή σας με το έτερον ήμισυ. Μπορείτε να φτιάξετε χειροποίητα στέφανα, ακριβώς στο γούστο σας, με οικονομικά και απλά υλικά και να βάλετε τη δική σας σφραγίδα στο γάμο σας.

Υλικά

Σύρμα λεπτό (ασημένιο ή χρυσό ή επάργυρο).

Καρούλι ανάλογα από τι θα επιλέξετε από 8 ευρώ έως 6 ευρώ.

Κορδέλα 10 χιλιοστών οργάντζα ή λινή στο χρώμα που επιθυμούμε. Καρούλι 9-15 ευρώ.

Μπουκέτα λουλουδιών υφασμάτινα ή χάρτινα 1 ευρώ το μπουκέτο (6 τεμάχια)

Πιστόλι σιλικόνης και ράβδους 10 ευρώ

Σατέν κορδέλα ή οργάντζα 2 μέτρα 20 χιλιοστών 1,5 ευρώ το μέτρο.

Βήματα

  • Παίρνουμε το σύρμα και κάνουμε δύο κύκλους ανάλογα με τη διάμετρο που θέλουμε να δώσουμε.
  • Τυλίγουμε στη συνέχεια τους δύο κύκλους με το ίδιο σύρμα έτσι ώστε να μην ανοίξουν. Σταθεροποιούμε το τελείωμα και κόβουμε την άλλη άκρη από το καρούλι.
  • Παίρνουμε τα λουλούδια και τα πλέκουμε μέσα στο σύρμα (το κάθε λουλούδι έχει βάση με ελαστικό σύρμα έτσι ώστε να πλέκουμε όπως θέλουμε).
  • Αφού τελειοποιήσουμε τον στολισμό με την κορδέλα των 10 χιλιοστών τυλίγουμε τα σημεία που φαίνονται άσχημα ή και όλη την περίμετρο του κύκλου. Προσέχουμε οι άκρες να καταλήγουν πάντα όλες μαζί ώστε αργότερα να έχουμε να κόψουμε ένα σημείο. Στο τελείωμα της κορδέλας βάζουμε λίγη σιλικόνη για ασφάλεια.
  • Για το τέλος τοποθετούμε τη σατέν κορδέλα των 20 χιλιοστών εκεί που καταλήγουν όλα τα τελειώματα και δένουμε έναν ωραίο φιόγκο ή κόμπο όπου αφήνουμε και λίγο μάκρος.

*Όλα τα υλικά τα βρίσκουμε σε καταστήματα με είδη συσκευασίας.

Συντάκτης: Μίνα Χάμπα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.