Κάτι ο καιρός, κάτι το lockdown και οι αμέτρητες ώρες που περνάμε μέσα στο σπίτι, επόμενο είναι να έχει ανοίξει …
Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα
Η απόλυτη μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας που προσφέρει οφέλη στην υγεία μας και σίγουρη ικανοποίηση στον ουρανίσκο μας είναι εδώ, σε μια εύκολη εκδοχή με απλά υλικά.
Υλικά για τα μακαρόνια
2 Πακέτα μακαρόνια (βίδες, ριγκατόνι, φιογκάκια, πένες κ.ο.κ) όταν θέλουμε 4-5 μερίδες ειδάλλως 1 πακέτο μακαρόνια για 1-3 άτομα
2 κ.σ. βούτυρο
Λίγο αλάτι
Υλικά για την κόκκινη σάλτσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Μισή πιπεριά πράσινη
Μισή πιπεριά κόκκινη
Μισή πιπεριά κίτρινη
2 ζαμπονάκια (κατά προτίμηση swan)
2 κουτιά μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 pummaro σάλτσα με ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
4 ντομάτες ώριμες, περασμένες στον τρίφτη
Μισό κιλό τυρί τριμμένο (gouda, reggato, edam, κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας ή ο,τι άλλο θέλετε)
Λίγο λάδι για το τσιγάρισμα (4-5 κ.σ.)
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής- Μακαρόνια
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα χλιαρό νερό να βράσει. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα μακαρόνια της αρεσκείας μας. Ρίχνουμε έπειτα, 2 κ.σ. βούτυρο μέσα στο νερό με τα μακαρόνια που βράζουν και λίγο αλάτι. Αφήνουμε τα μακαρόνια μας να βράσουν για περίπου 15’.
Αν τα θέλουμε όμως, “aldente” (όπως τα προτιμούν και οι Ιταλοί), τ’ αφήνουμε να βράσουν για λιγότερη ώρα. Αφότου βράσουν τα σουρώνουμε, ώστε να φύγει το νερό. Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα και τ’ αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, προτού τα σερβίρουμε στο πιάτο μας.
Εκτέλεση συνταγής- Κόκκινη σάλτσα
Αρχικά ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι 4-5 κ.σ. λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τις πολύχρωμες πιπεριές μας, μέχρις ότου να ροδίσουν. Μόλις πάρουν χρώμα όλα αυτά, ρίχνουμε το ζαμπονάκι, αφού πρωτίστως το έχουμε ψιλοκόψει. Έπειτα, προσθέτουμε τις 4 ώριμες και φρέσκιες ντομάτες, τις οποίες έχουμε ξύσει στο τρίφτη. Για να γίνει πιο πηχτή και γευστική η σάλτσα μας, προσθέτουμε κατόπιν και το pummaro, το οποίο εμπεριέχει επίσης ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη.
Τέλος, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει για περίπου 10 λεπτά. Προτού κατεβάσουμε τη σάλτσα μας από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας και περιμένουμε λίγη ώρα μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα. Στη συνέχεια, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι μας από τη φωτιά και σερβίρουμε τα μακαρόνια μας.
Τα περιχύνουμε με την γευστική, παχύρρευστη και ζεστή σάλτσα μας. Πασπαλίσουμε με το υπόλοιπο μπόλικο τριμμένο τυρί πάνω από τα σερβιρισμένα μακαρόνια μας. Το πιάτο μας είναι έτοιμο και «καλεί» να το απολαύσουμε!